Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 beste miniseries op Netflix

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Soms wil je gewoon een serie kijken met een einde om daarna een wandelingetje te maken of een puzzel te leggen. 6 of 8 afleveringen en hatsjikidee, klaar ermee. Wij zochten de 10 beste miniseries op Netflix voor je uit.

10. The Unlikely Murderer

Serie over de moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986. De moord werd officieel nooit opgelost, maar de dader is wel degelijk bekend. Dat is Stig Engström, een onopvallende, iets te zware vijftiger die voor verzekeringsmaatschappij Skandia werkt. In de serie is te zien dat het een godswonder is dat Engström nooit werd gepakt voor de brutale moord. 

Zet The Unlikely Murderer op je kijklijst

 

9. Kastanjemanden

Een kastanjemannetje wordt gevonden bij een vermoorde vrouw in een speeltuin. En de dame in kwestie mist ook een hand. Rechercheur Naia Thulin wordt op de zaak gezet. Eigenlijk heeft ze er niet veel trek in omdat ze wacht op overplaatsing naar een andere afdeling zodat ze eindelijk eens meer aandacht aan haar dochter kan besteden. En dan wordt ze ook nog opgezadeld met een chagrijnige nieuwe partner die op zijn beurt weinig interesse toont omdat hij wacht op een nieuwe baan in het buitenland. Dat belooft weinig goeds voor de oplossing van de zaak, maar het loopt gelukkig anders. En het wordt bijzonder spannend. 

Zet Kastanjemanden op je kijklijst

 

8. Godless

Een must-see voor iedere feminist en de rest van de bevolking. In Godless neemt een heel stadje met pittige vrouwen het op tegen een bende onder leiding van de wrede Frank Griffin (Jeff Daniels) die de hele regio terroriseert. Jeff en zijn crew zijn op zoek naar een oude bendelid dat hem heeft bestolen en wordt beschermd door de vrouwen van he dorpje La Belle. En dat loopt uit op een legendarische showdown.

Zet Godless op je kijklijst

7. The Serpent

Oranje boven! Kijk hoe de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg de ijskoude seriemoordenaar Charles Sobhraj achter de tralies probeert te krijgen. Sobhraj maakte de fout om twee Nederlandse backpackers te vermoorden. Dat had ie beter niet kunnen doen. En het is nog allemaal echt gebeurd ook. 

Zet The Serpent op je kijklijst

6. Unorthodox

Een relatief goedkope productie zonder grote sterren over een onderwerp dat lang niet iedereen zal aanspreken: het verstikkende leven in de Chassidisch-joodse gemeenschap in New York. Toch werd Unorthodox een enorme hit op Netflix. Shira Haas speelt dan ook de rol van haar leven als de jonge Etsy die haar gemeenschap ontvlucht en een nieuw leven probeert op te bouwen in Berlijn. 

Zet Unorthodox op je kijklijst

5. The English Game

Downton Abbey voor jongens, zo wordt The English Game omschreven. Een serie over het begin van de voetbalsport die in den beginne vooral voor de rijkere Britse heren was en helemaal niet voor de arbeidersklasse, zoals je misschien zou denken. En wanneer de lagere klassen ook mee wil doen, zijn de kakkers daar niet van gediend. 

Zet The English Game op je kijklijst

4. Hollywood

Zit je in een dip? Dan is Hollywood het geneesmiddel dat je zoekt. Hier kom je gegarandeerd vrolijk uit. Hollywood is namelijk een sprookje met veel minder problemen dan het dagelijkse leven. De serie gaat over acteurs en scriptschrijvers die dromen van succes in de filmindustrie. En de serie, die zich afspeelt in de jaren veertig van de vorige eeuw, ziet er ook nog eens uit om op te eten.

Zet Hollywood op je kijklijst

3. Unbelievable

Rechercheurs Karen Duvall en Grace Rasmussen (een grandioos acterende Toni Collette en Merritt Wever) gaan samenwerken om een serieverkrachter te vangen. Dat klinkt als een vrij standaard detectiveverhaal, maar de achtdelige miniserie Unbelievable is een geval apart. Uiteindelijk leidt het onderzoek van de detectives namelijk naar de zaak van Marie Adler (Kailtlyn Devnver), een probleemtiener die drie jaar eerder aangifte deed van verkrachting, niet werd geloofd en uiteindelijk zelf werd aangeklaagd. Ook deze is waargebeurd. 

Zet Unbelievable op je kijklijst

2. When They See Us

De verkrachting van een vrouwelijke jogger in het New Yorkse Central Park leidt tot een van de grootste gerechtelijke dwalingen uit de Amerikaanse geschiedenis. Vijf jonge jongens – vier Afro-Amerikanen en één Latino – worden in verband met de zaak opgepakt en uiteindelijk veroordeeld. Agenten zetten de tieners onder enorme druk en de jongens bekennen. Dat de DNA-sporen naar een andere dader wijzen, doet er ook niet toe.  Deze vierdelige serie over de Central Park Five bestrijkt verschillende decennia en is behoorlijk schokkend. 

Zet When They See Us op je kijklijst

1. The Queen's Gambit

De koningin onder de miniseries is The Queen's Gambit. De oogverblindende Any Taylor-Joy betovert iedereen als schaakwonder Beth Harmon en dan hebben we het over meer dan zestig miljoen mensen wereldwijd. Bovendien weet iedereen dankzij deze minserie nu dat schaken helemaal niet saai is. Voordat je het weet sta je op de bank te juichen omdat Beth een partijtje wint. 

Zet The Queen's Gambit op je kijklijst