Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 bruutste maffiaseries op Netflix

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Criminele organisaties zijn kwaadaardig, slecht, laag-bij-de-gronds en verwerpelijk. Een voordeel: ze leveren vaak wel goede series op. En een aantal daarvan staat op Netflix.

1. Gomorra

De beste van alle maffiaseries op Netflix is Gomorra. Een keiharde reeks over de maffiafamilie Savastano in Napels. Oude maffiabaas Don Pietro voelt dat het einde nabij is en doet er alles aan om zijn familie te beschermen. Gomorra is gebaseerd op het boek van journalist Roberto Saviano, net zoals de fantastische gelijknamige film uit 2008. Alles in de serie is rauw, donker en uitzichtloos, dus wees voorbereid. Je kunt wel even vooruit, want er staan 4 seizoenen op Netflix. 

Zet Gomorra op je kijklijst

2. Narcos

Narcos is zo ongeveer net zo verslavend als de drugs waar deze serie om draait: cocaïne. En de eigenaar van al dat witte goud was Pablo Escobar, in de jaren zeventig en tachtig de meest gevreesde man van Columbia. De Amerikanen willen niets liever dan Escobar achter tralies zien. Ze sturen agent Steve Murphy en collega Javier Pena op de drugsbaron af. 

Zet Narcos op je kijklijst

3. Peaky Blinders

In februari 2022 staat het zesde en laatste seizoen op Netflix en komt er een einde aan deze historische misdaadserie over de criminele familie Shelby, die oppermachtig is in het Birmingham tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In seizoen 1 wordt inspecteur Chester Campbell uit Belfast ingevlogen om de straten van Birmingham te verlossen van de Peaky Blinders-bende en haar leider Tommy Shelby (Cillian Murphy). Peaky Blinders is niet alleen een fantastische serie maar bleek ook een waterval aan inspiratie voor kappers en mode-ontwerpers.

Zet Peaky Blinders op je kijklijst

4. El Chapo

El Chapo gaat over de opkomst en ondergang van de Mexicaanse drugsbaas Joaquín Guzmán Loera, beter bekend als El Chapo. Twintig jaar lang was hij ‘s werelds machtigste drugsbaas ter wereld en dat wordt je natuurlijk alleen maar door nietsontziend te zijn. El Chapo is wat geweld betreft zelfs nog bruter dan het al keiharde Narcos. Inmiddels slijt Joaquín zijn dagen trouwens in een Amerikaanse gevangenis.

Zet El Chapo op je kijklijst

5. Snabba cash

In Snabba Cash bedenkt hoofdpersoon Leya een startup waaraan ze denkt stinkend rijk te worden. Haar startup kan voorspellen hoe succesvol andere startups zullen worden. Handig. Maar Leya wil zo graag scoren dat ze geld leent van de onderwereld. En dat is nooit een goed idee, zo bewijst Snabba Cash. Want ook in Zweden tiert de onderwereld welig. 

Zet Snabba Cash op je kijklijst

6. El Dragón: El Regresso de un Guerrero

Miguel Garza ziet als kind hoe zijn ouders worden vermoord, daarna wordt hij naar Tokio gestuurd. Op 20-jarige leeftijd keert hij terug naar Mexico om het drugskartel van zijn familie te leiden. Maar er zijn kapers op de kust. Het eerste seizoen van de Mexicaanse misdaadserie bestaat uit 38 afleveringen en werd meteen een groot succes op Netflix. 

7. Queen of the South

Teresa Mendoza wordt gedwongen om te werken voor een drugskartel dat haar vriend heeft vermoord. Dat is vervelend, maar Teresa ziet ook kansen en doet er alles aan om de absolute macht te veroveren in het kartel. Van een overvloed aan drugs ben je met deze serie sowieso verzekerd. En met de seks, moord en het campy gehalte zit het ook wel goed.

Zet Queen of the South op je kijklijst

8. Suburra

Ook in Rome tiert de maffia welig, zo valt te zien in Suburra waarin een maffiazoon, het kind van een politieagent en een zigeuner een onwaarschijnlijk samenwerkingsverband aan gaan om criminele activiteiten te ontplooien. Suburra is ietsjes anders dan de meeste maffiaseries omdat er af en toe ook nog iets te lachen valt. Maar niet te veel, want we hebben het hier wel over de maffia. Op Netflix staan 3 seizoenen van Suburra.

Zet Suburra op je kijklijst

9. Bad Blood

Jij maar denken dat in Canada alles pais en vree is? Nou mooi niet. Deze Canadese misdaadserie gaat over de (echt bestaande) maffiafamilie Rizzuto familie die jarenlang de drugshandel in Montreal in handen had. Hoofd van de hele operatie is Vito Rizzuto die een enorme drugssmokkeloperatie vanuit de haven runt. Maar wanneer Vito wordt uitgeleverd aan de VS voor een drievoudige moord uit de jaren tachtig op de New Yorkse Bonanno-maffiafamilie, neemt zijn rechterhand, Declan Gardiner (Kim Coates) de boel over. Er is ook nog een tweede seizoen, maar dat is pure fictie. 

Zet Bad Blood op je kijklijst

10. Lilyhammer

Voor een luchtige maffiaserie moet je bij de Noors-Amerikaanse serie Lilyhammer zijn waarin de chagrijnige New Yorkse maffiosi Frank Tagliano (Steve van Zandt) een nieuwe identiteit krijgt en in het kleine Noorse plaatsje Lillehammer terecht komt. En die cultuurschok is wel heel erg groot. Maar Frank past zich snel aan. Lilyhammer is zwarte komedie bij uitstek! 

Zet Lilyhammer op je kijklijst

Gomorra

Misdaad | serie | 2019

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Bad Blood

Misdaad | serie | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie