Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: De Zweedse Netflix-serie The Unlikely Murderer

Recensie | 24 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

The Unlikely Murder/Den osannolika mördaren gaat over de onopgeloste moord op premier Olof Palme die eigenlijk wel is opgelost. En hoe dat is gegaan, zal je verbazen.

De serie laat er in ieder geval geen misverstand over bestaan wie Palme op 28 februari 1986 op straat doodschoot. in de openingsscène zien we dat Stig Engström, een onopvallende, iets te zware vijftiger die voor verzekeringsmaatschappij Skandia werkt, Palme in zijn rug schiet. 

Ooggetuige

Daarna doet Engström zijn uiterste best om gepakt te worden. Hij belt de krant en de politie op om te vertellen dat hij ooggetuige was en hoe meer interviews hij geeft, hoe groter zijn aandeel naar eigen zeggen wordt. Na een paar interviews hielp hij met reanimeren, had hij een goed gesprek met de vrouw van Palme en achtervolgde hij de moordenaar ook nog. 

Suffe reclameman

Je zou denken dat dat alle alarmbellen doet afgaat bij de Zweedse politie, maar die was veel meer gericht op grote internationale complotten en niet op een suffe reclameman die eruit ziet alsof hij geen vlieg kwaad doet. 

Motief

Gedurende de vijf afleveringen van de serie kom je steeds meer te weten over de achtergrond van Engström en wordt steeds duidelijker hoe hij tot zijn daad kwam. Het geklungel van de politie is minder begrijpelijk. Hoe is deze man hier in hemelsnaam mee weggekomen? 

De Zweden hebben met The Unlikely Murderer alweer een geweldige serie afgeleverd met goeie acteerprestaties en een fascinerend en frustrerend kat- en muisspel tussen de dader en de politie. 

Conclusie

+ dit waargebeurde verhaal is gemaakt voor een tv-serie
+ Het tijdsbeeld is fantastisch neergezet

Score

IMDb: 7,3 
Guidinc.: 4 van de 5 sterren

The Unlikely Murderer

Drama | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie