Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: De moordserie You is weer lekker op dreef in seizoen 4

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Je zou denken dat de lol van You wel afneemt na drie seizoenen, maar niets is minder waar. You, met Penn Badgley in de hoofdrol als seriemoordenaar Joe, is nog net zo leuk als in het begin. En de verhuizing naar Londen helpt daar zeker bij. Het eerste deel van seizoen 4 staat nu op Netflix.

Het Verhaal

Nadat Joe Goldberg eerder mannen, maar toch vooral vrouwen om zeep hielp in New York, Los Angeles en een soort chique Vinex-wijk, is hij nu neergestreken in Londen. En hij krijgt een kans om met schone lei te beginnen, want iemand heeft hem aan een nieuwe identiteit geholpen. Joe is nu Jonathan Moore, literatuurprofessor aan een chique universiteit. En Jonathan maakt ook nieuwe vrienden. Hele rijken en vervelende vrienden, maar toch. Zijn voornemen is -zoals altijd- om dit keer niemand te vermoorden, maar ook dit keer loopt dat net even anders. Niet door Joe's schuld natuurlijk, maar door een andere seriemoordenaar die ook nog eens Joe's echte identiteit kent. Joe wordt ook weer verliefd. En zoals You-kijkers weten is dat over het algemeen slecht nieuws voor de dame in kwestie.

Conclusie

In dit vierde seizoen is You een whodunnit geworden. Want als Joe niet iedereen vermoord, wie dan wel? Het is fijn mee raden, maar daar is bijna geen tijd voor omdat iedere aflevering barstensvol heerlijke actie en plottwists zit. Penn Badgley is de perfecte hoofdrolspeler (en met baard nog knapper dan zonder) en hij en de kakkineuze Britse personages zorgen ook voor de nodige humor. You weet ons in seizoen 4 toch weer te verrassen en dat is bijzonder knap.

Het tweede deel van seizoen 4 staat op 9 maart op Netflix. 

Sterren

3,5 van de 5