Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: The White Lotus op HBO Ziggo

Recensie | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

"The White Lotus? Ik heb gehoord dat daar iemand is overleden..." Al in de eerste minuten van deze zwart-komische HBO-serie weet je als kijker dat het met één van de vakantiegangers slecht zal aflopen. Maar met wie? En waarom?

Verhaal

Welkom in The White Lotus, een vakantieresort op Hawaii dat altijd is gehuld in een gouden licht en waar het personeel klaarstaat om elke wens in vervulling te laten gaan. Behalve met het personeel maak je in The White Lotus kennis met de gasten: rijke, verwende Amerikanen die bol staan van neuroses en frustraties. In deze zesdelige comedy met een gitzwart randje leer je ze stuk voor stuk kennen, en weet je dat een van hen de eindstreep niet haalt. 

Conclusie

Het is een waar genoegen om aan de ene kant te kunnen wegdromen bij de paradijselijke plaatjes van Hawaii, en aan de andere kant niet te hoeven vertoeven tussen de patserige en oppervlakkige gasten van zo'n luxeresort. Het is geen serie die je laat bulderen van de lach, maar eentje waarbij je meewarig je hoofd schudt. The White Lotus werd geweldig gecast.

Opmerkelijk

Let tijdens de aantiteling eens goed op de fraaie animatie. De idyllische tekeningen van planten en dieren veranderen langzaam maar zeker in iets onheilspellends. Er zit ook nog een knipoog in naar een medisch probleempje van een van de gasten, gespeeld door Steve Zahn. 

Score

4 van de vijf sterren

Checken of skippen?

Checken

The White Lotus

Komedie | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie