Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Muziekdocu Watch the Sound With Mark Ronson op Apple TV+

Recensie | 1 jaar geleden | Jeroen de Goeij

©
Foto: Apple TV Plus
©
Foto: Apple TV Plus

Muziekdocumentaire van producer Mark Ronson over belangrijke ontwikkelingen in de popgeschiedenis. En dan vooral over een bepaalde technologie en de 'sound' die het maakt.

Documentaire

De bekende producer Mark Ronson duikt per aflevering in een techniek die bepalend is voor de 'sound' van de popmuziek: Autotune, samplen, de galm, de synthesizer, de drummachine en distortion.

Opmerkelijk

Mark Ronson kent nogal wat bekende muzikanten. Zijn stiefvader is oprichter van de oude megaband Foreigner, zelf werd hij beroemd door zijn samenwerkingen met o.a. Amy Winehouse, Bruno Mars, Lady Gaga en Queens of the Stone Age. Toch is deze reeks meer dan alleen een optocht van bekende gezichten. 

Conclusie

Voor popfans is deze 6-delige serie een genot om naar te kijken. Niet alleen is iedere aflevering een lesje muziekgeschiedenis, je ziet - en hoort – hoe bepalend een technologie is voor de sound. De wat lijzige, maar altijd sympathieke en lekker nerdy Ronson laat telkens zijn persoonlijke mening horen, wat het dubbel interessant maakt.

Rating

4 van de 5 sterren 

Checken of Skippen

Muziekfans moeten dit checken

Meer kijktips

Wil je meer zien? Probeer dan Amy over Amy Winehouse, waarin je Mark Ronson ook hoort. En kijk over bijzondere momenten en songs in de popgeschiedenis: This Is Pop en Song Exploder op Netflix.