Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de Spaanse thrillerserie La Chica de Nieve op Netflix

Recensie | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de Spaanse serie La Chica de Nieve wordt de nachtmerrie van iedere ouder bewaarheid. En dat levert een hele spannende serie op.

Het verhaal

Tijdens de Driekoningen parade in Málaga in 2010 raakt de vijfjarige Amaya Martín even gescheiden van haar ouders en wordt ze meegenomen door een vreemdeling. Inspecteur Millan probeert de zaak op te lossen en dat wil ook de stagiaire van de plaatselijke krant, Miren Rojo (Milena Smit). Al wordt ze door de zaak herinnerd aan haar eigen trauma. Amaya wordt niet gevonden en alle sporen ontbreken totdat de dader Miren zes jaar later een VHS-band toestuurt waarop het meisje te zien is terwijl ze speelt met een poppenhuis.

Conclusie

Spaanse series zitten vaak vol met veel plottwists en ongeloofwaardige verhaallijnen. En dat scoort over het algemeen als een dolle bij de Nederlandse kijkers. La Chica de Niève is zeker geen cliché verhaal. De serie verrast. Hij is onvoorspelbaar, donker en goed geacteerd. Al had hoofdrolspeelster best een keer kunnen lachen. Al was het maar een glimlach. Maar dat doet verder niet af aan de kwaliteit van La Chica de Nieve

Opmerkelijk

La Chica de Nieve is een verfilming van het boek van Javier Castillo. Daarin speelt het verhaal zich af in de Thanksgiving-parade in New York in 1998. Voor de Netflix-serie is de plaats van handelen veranderd. 

Score

3,5 sterren

La chica de nieve

Misdaad | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie