Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Queen Charlotte: A Bridgerton Story is leuker dan Bridgerton

Recensie | 21 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Waar het tweede seizoen van Bridgerton weinig nieuws te bieden had en nog minder seks, levert de spin-off Queen Charlotte: A Bridgerton Story een interessanter verhaal op met meer pret in bed. 

Het Verhaal:

De Duitse Charlotte wordt op 17-jarige leeftijd uitgehuwelijkt aan de Engelse koning George. Daar heeft ze in het begin helemaal geen zin in, maar wanneer ze de knappe en charmante George ontmoet, vliegen de vonken al snel in het rond. Tot Charlotte ontdekt dat George flinke mentale problemen heeft. Een tweede verhaallijn speelt zich af in Bridgerton-tijd waarin koningin Charlotte haar 13 kinderen probeert te motiveren om een troonopvolger te produceren. En dan is er nog de rest van de adelen in Londen en het personeel. 

Lees meer over de ziekte van koning George

Conclusie: 

Waar het in Bridgerton seizoen 2 ontbrak aan seks, wordt dat hier dubbel en dwars goedgemaakt. Charlotte en George kunnen niet van elkaar afblijven en ook de twee kamerheren van het koninklijke duo lusten er wel pap van. Een beetje gewip maakt een kostuumdrama als dit nu eenmaal aangenamer. Voor het gemak vergeten we even het lot van de jonge lady Danbury die gelaten een paar keer in de week door haar vervelende, oude echtgenoot wordt genomen. Waar het in Bridgerton vanzelfsprekend is dat de adelen eerlijk over blank en zwart zijn verdeeld, laat deze prequel zien, hoe dat zo is gekomen en dat is een welkome aanvulling op de originele serie. 

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Drama | serie | 2023

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Bridgerton

Drama | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie