Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de afschuwelijk claustrofobische film Nowhere op Netflix

Recensie | 2 maanden geleden | Irma Tomas

Wanneer de hoogzwangere Mia met haar echtgenoot uit Spanje wegvlucht omdat er een dictator aan de macht is gekomen, had ze niet durven denken in welke nachtmerrie ze terecht zou komen. En de kijker ook niet.

Het Verhaal

Mia en Nico betalen mensensmokkelaars veel geld om naar Ierland te komen via een vrachtschip. Door allerlei omstandigheden eindigt Mia in haar eentje in een zeecontainer die tijdens een storm overboord slaat. Daar drijft ze dan, midden op zee, met een baby die elk moment geboren kan worden. Gelukkig is Mia taaier dan ze eruit ziet. 

Conclusie

Onwillekeurig vraag je je als kijker af hoe je het er zelf vanaf gebracht zou hebben in die situatie. Deze recensent zou waarschijnlijk al na een paar dagen het loodje hebben gelegd, maar Mia is gelukkig een stuk inventiever. Een beetje te, want vissen vangen met een net gemaakt van oordopjes is wel heel erg vergezocht. En er zitten wel meer ongeloofwaardige gebeurtenissen in Nowhere. Ondanks dat is de Spaanse film toch goed voor enkele memorabele en spannende scènes. 

Score

3 van de 5 sterren