Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de fantasyserie Lockwood & Co. op Netflix

Recensie | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Alweer een tienerserie met geesten op Netflix, horen we je denken? Jawel, maar Lockwood & Co. is verrassend leuk.

Het verhaal

De serie speelt zich af in Groot-Brittannië dat al s50 jaar geteisterd wordt door een epidemie van kwade geesten die nogal van moorden houden. De enige mensen die ze kunnen zien en ze dus onschadelijk maken, zijn kinderen. En dat is bepaald geen ongevaarlijk werk. 

In de eerste aflevering maken we kennis met de zestienjarige Lucy die een zogenaamde 'listener' is, iemand die geesten kan horen en daar is ze heel goed in. Ze heeft een nogal beroerde jeugd achter de rug heeft en vertrekt van uit haar geboortedorp naar Londen. Alleen wil geen geestenbestrijdingsbedrijf gerund door volwassenen haar aannemen. En dus komt ze terecht bij Lockwood & Co dat wordt gerund door Anthony Lockwood, een jongen van zeventien en zijn maatje, onderzoeker George. Samen gaan ze de avonturen tegemoet.

Conclusie

Netflix grossiert in series over en met tieners en meestal komen er ook nog geesten en demonen in voor. In de meeste gevallen gaat het om dertien in een dozijn-series maar Lockwood & Co is een klasse beter dan de rest. De serie naar de boeken van Jonathan Stroud is een schot in de roos. Een soort Ghostbusters meets Harry Potter. Lockwood & Co. is heel vermakelijk, er is actie, zwaardgevechten, de personages zijn grappig en de special effects zien er goed uit. Deze serie is niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen. 

Score

4 van de 5 sterren

Lockwood & Co

Avontuur | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie