Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turboreview: de geweldige true crime-serie Martin H. op Videoland

Recensie | 26 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

De driedelige true crime serie Martin H. op Videoland is precies zoals een true crime-serie zou moeten zijn. Spannend met een uitermate fascinerend verhaal. 

Het verhaal

Martin H. is niet zo'n bekende figuur als bijvoorbeeld Klaas Bruinsma of Willem Holleeder, maar zijn carrière is minstens zo meeslepend als het levensverhaal van die onderwereldfiguren. Zeker omdat Martin begon aan de andere kant van de wet, als politieman. In de jaren zeventig van de vorige eeuw werkte hij bij de Warmoesstraat en dat was in die tijd aanpoten vanwege de massale aanwezigheid van junks en dealers. Gedeelten van Amsterdam waren ghetto's waar het als gewone burger of toerist niet goed toeven was. 

Menig politieman was destijds zo corrupt als de neten, maar Martin ging nog een stapje verder. Hij gleed steeds meer af in de wereld van de misdaad tot hij langzaam uitgroeide tot een van de grote jongens. En met hele grote misdaadjongens loopt het meestal niet goed af. 

Conclusie

Martin H. heeft goeie sprekers zoals de broer van crimineel Tony Hijzelendoorn (die door Martin H. geliquideerd zou zijn), Martins zoon Jeoffrey, voormalige collega's bij de politie en jeugdvrienden. Allemaal praten ze lekker plat Amsterdams en dat draagt goed bij aan de sfeer van de serie. Hetzelfde geldt voor de prachtige oude beelden die prima laten zien hoe Amsterdam er uitzag voordat de boel grondig werd aangeharkt. De voice-over van Ton Kas is ook in het plat Amsterdams en dat is voor sommige kijkers misschien iets te veel van het goede. Het voelt ook alsof Martin H. op einde wat afgeraffeld is. Deze serie had nog wel één of twee afleveringen verdiend om het verhaal nog completer te vertellen. Desalniettemin is Martin H. een zeer geslaagde true crime-serie die schreeuwt om een fictieserie. 

Score 

4 van de 5 sterren 

Martin H.

Misdaad | informatief | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video