Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de bloedstollende true crime-serie The Puppet Master op Netflix

Recensie | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix brengt nogal wat true crime-series uit en de een is beter dan de ander. The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman is een hele goeie. 

Robert Freegard is een gewetenloze engerd. De 50-jarige Engelsman verwoestte al verschillende mensenlevens en hij is nog steeds niet klaar. In drie delen laat The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman zien hoe gestoord en geslepen de Brit is en hoe hij te werk gaat. En daarbij lopen de rillingen je over de rug. 

MI5

The Puppet Master laat twee verhalen parallel aan elkaar zien. De ene begint in 1993 toen Freegard een student wijsmaakte dat hij een spion bij MI5 was en dat IRA het op hem had voorzien. Dat loopt uit op een idioot en ongelooflijk verhaal, ware het niet dat het allemaal waargebeurd is. Maar echt, je valt van je stoel. 

Sandra Clifton

Het tweede verhaal gaat over de kinderen en ex-man van de Britse Sandra Clifton die in 2011 een relatie kreeg met Freegard die zich toen David Hendy noemde. Zij proberen Sandra uit de klauwen van Freegard te bevrijden. Tussendoor blijkt dat de oplichter in al die jaren nog veel meer slachtoffers waren. Zijn motief? Geld. 

Meester-manipulator

Kijkend naar de documentaire vraag je je voortdurend af hoe het komt dat alle mensen die Freegard bedonderde in zijn idiote leugens trapten. Misschien is het zoals een van de  betrokkenen in de docu zegt: zijn leugens waren te gek om niet waar te zijn. Daarnaast is Freegard een meester-manipulator. 

Fascinerend en afschuwelijk

De makers hebben geweldig werk afgeleverd. Als je eenmaal begint aan The Puppet Master is het onmogelijk om te stoppen. De drie delen zijn fascinerend en afschuwelijk tegelijk. Je weet werkelijk niet wat je ziet. 

Ook Hollywood is terecht geïnteresseerd in het verhaal. Er is een bioscoopfilm getiteld Freegard met James Norton en Gemma Arterton in de maak. 

Conclusie

+ Als je enige liefde voelt voor true crime, mag je deze docuserie niet missen
+ Het verhaal is ingewikkeld maar de makers vertellen het razendknap
- We hadden graag Freegard zelf aan het woord gehoord

Score

5 van de 5 sterren

The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman

Misdaad | informatief | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie