Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de serie Tribes of Europa op Netflix

Recensie | 9 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De Duitse science fiction-serie Tribes of Europa lijkt een beetje op Game of thrones en ook op The hunger games en Mad Max en Lord of the rings. Maar levert dat kopieergedrag ook een goede serie op?

Dat er veel geld is gestoken in Tribes of Europa zie je zo. Een enorme cast, veel locaties, nog meer gevechtsscènes, gekke pakjes, het houdt maar niet op. En zoals gezegd heeft de serie ook nog eens bijzonder veel weg van films en series die we al kennen. Maar eerlijk gezegd levert dat alles bij elkaar best een leuke serie op.

Wereldwijde stroomuitval

In Tribes of Europa kwam de wereld zoals we die kennen tot stilstand op 31 december 2030 toen een wereldwijde blijvende stroomuitval leidde tot chaos. Terug naar de middeleeuwen. Het gevolg was dat stammen ontstonden die allemaal streden om de macht op het continent. 

Kiano, Elja en Liv

Inmiddels is het 2074 en weten de twee broers Kiano, Elja en hun zus Liv niet beter dan dat ze moeten zien te overleven in een verdeelde en levensgevaarlijke wereld. Zij horen tot een kleine stam die de The origines heet en krijgen op een kwade dag te maken met een zwaargewonde piloot die in hun gebied neerstortte met zijn vliegtuig. De piloot blijkt een Atlantiër met een kubus in zijn bezit. 

De Atlantische kubus

Die kubus blijkt zo'n belangrijk ding dat zo'n beetje iedereen er achteraan zit. Het betekent het einde van The origins en het scheidt Kiano, Elja en Liv van elkaar. Elja weet te ontsnappen met de kubus, Kiano wordt seksslaaf van een brute vrouwelijke warlord en Liv belandt bij een soort EU-vredesmacht. En dan hebben we het nog maar over de eerste twee afleveringen. 

Vol met actie

Het is veel, alle afleveringen zitten volgestouwd met actie, maar dat maakt ook dat niemand zich zal vervelen. De hoofdpersonen zijn sympathiek en de bijrollen kleurrijk (de Nederlander Matteo van der Grijn heeft een aardige rol).

Symboliek

Het verhaal, ook al hebben we het eerder gezien en spat de symboliek van een verdeeld Europa ervan af, het is interessant genoeg om je zes afleveringen prima mee te vermaken. Gezien het einde hopen de makers op een tweede seizoen en dat doen wij ook. 

Conclusie

- Er wordt niet altijd even goed geacteerd
- Weinig humor, maar het is dan ook een Duitse serie
+ Nooit saai
+ Er is duidelijk niet gekort op het budget

Score 

IMDb: 6,5
Rotten tomatoes (audience score): 77%
Guidinc.: 3 van de 5 sterren

Checken of skippen?

Checken, je zult je zeker vermaken.