Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de totaal krankzinnige Netflix-serie Totenfrau

Recensie | 19 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Je kunt zeggen wat je wil over de Oostenrijkse serie Totenfrau. Saai is ie in geen geval!

Het verhaal

Brunhilde Blum (ze wordt door iedereen Blum genoemd) is begrafenisondernemer, moeder van twee kinderen en getrouwd met politieman Mark. Mark komt gruwellijk aan zijn einde wanneer hij wordt geschept door een auto. Een ongeluk, zo neemt iedereen aan. Maar al snel ontdekt Blum dat haar echtgenoot is vermoord en dat er niet veel mensen te vertrouwen zijn in het Oostenrijkse ski-dorp waar ze woon. En dan wil Blum nog maar een ding: wraak. 

Conclusie

De laatste jaren komen er vaak wraaknemende vrouwen voor in films en series, maar die kunnen nog niet in de schaduw staan van Blum. Zij verandert van een op het oog compleet normale vrouw in anderhalve aflevering naar gierend gekke psychopaat in ongeveer anderhalve aflevering.

Pas op, het gaat er vrij bruut aan toe. Er worden mensen aan stukjes gezaagd en in de brand gestoken. Er is duidelijk iets niet in orde aan Blum en dat zullen de moordenaars van haar man weten ook. De eerste paar afleveringen denk je: waar ben ik nu in beland, maar als je Totenfrau over je heen laat komen, is het best genieten.

Score 

3 van de 5 sterren

Podcast

Wil je nog meer weten over Totenfrau? Beluister dan de podcast Wij Kijken Alles, waarin serie- en filmkenners Irma Tomas en Jeroen de Goeij je er alles over vertellen!

Totenfrau

Misdaad | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video