Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de true crime-serie The Times Square Killer op Netflix

Recensie | 14 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

We dachten even dat de seriemoordenaars op waren maar Netflix heeft er toch nog eentje gevonden die niet erg bekend was: The Times Square Torso Killer. 

Bijna iedereen die naar New York op vakantie gaat, neemt ook een kijkje op Times Square, de toeristentrekpleister bij uitstek. Broadwayshows, een idioot grote M&M-winkel en tekenfilmfiguren met wie je op de foto kan. Times Square is een soort circus. Een jaar of dertig geleden zagen het plein en de omliggende straten er totaal anders uit. Toen was Times Square een sodom en gomorra, een plek die werd gedomineerd door seksclubs, pornobioscopen, prostituées, hun pooiers en veel misdaad. 

Twee jonge vrouwen vermoord

Een ideale plek voor een seriemoordenaar die het heeft voorzien op sekswerkers. In december 1979 troffen New Yorkse rechercheurs een gruwelijk tafereel plaats in het Travel Inn Motel. Ze vonden de lichamen van twee jonge vrouwen van wie de hoofden en handen misten. Als klap op de vuurpijl had de moordenaar ook nog hun torso's in brand gestoken. 

Richard Cottingham

In de jaren daarna volgden meer van dergelijke moorden, meestal in hotels. Het duurde even voordat de politie in de gaten kreeg dat de zaken met elkaar te maken hadden voordat ze een verdachte in beeld kregen: Richard Cottingham. Een hele onopvallende, doorsnee man, zoals dat wel vaker het geval is met mannen die moorden als hobby.

Archiefbeelden

Crime Scene: The Times Square Killer bestaat uit drie delen die gevuld zijn met interviews met rechercheurs uit die tijd, de dochter van een slachtoffer en archiefbeelden. Er wordt ook veel tijd besteed aan de geschiedenis van Times Square en de positie van vrouwen waardoor de serie niet altijd even vlot verloopt. Maar voor de liefhebbers van true crime is dit er weer eentje die ze niet mogen overslaan. 

Conclusie

+ Een serie over een minder bekende seriemoordenaar is altijd welkom
+ Het is leuk dat de reeks iets dieper graaft dan alleen de moorden
- Soms graaft de serie iets te diep waardoor de vaart er totaal uit gaat

Score

3 van de 5 sterren

Crime Scene: The Times Square Killer

Misdaad | informatief | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie