Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de horrorfilm Things Heard and Seen op Netflix

Recensie | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Een goeie horrorfilm is nooit weg, maar heeft de Netflix-film Things Heard and Seen alle ingrediënten om eens lekker bij weg te griezelen?

Things Heard and Seen begint vertrouwd. Een leuk jong gezin verhuist van de stad naar een oude boerderij op het platteland en daar flikkeren lampjes, er verschuiven stoelen en er hangt een rare lucht. Het spookt er! De man des huizes, George Claire (James Norton), heeft dat trouwens helemaal niet in de gaten. Zijn vrouw Catherine (Amanda Seyfried) en hun vierjarige dochtertje des te meer. 

Spookhuis

Niet dat Catherine iets over het spookhuis zegt tegen haar man, want ze is bang dat hij haar voor gek verklaart.  Bovendien heeft George net zijn droombaan als professor op een lokale universiteit binnen en om dan weer te moeten verhuizen, is ook zo wat. 

Gruwelijke dood

Dat Catherine zit te verpieteren en George het er van neemt, doet hun huwelijk natuurlijk geen goed. Zeker niet als ze verneemt dat de vorige eigenaren van het huis een gruwelijke dood zijn gestorven. 

Psychologische thriller

Things Heard and Seen is geen film waarbij je af en toe tegen het plafond aanspringt vanwege de schrikeffecten, het is meer een psychologische thriller die vooral in het begin goed werkt. We leven mee met de arme Catherine en en ook een heel aantal van de bijrollen zijn interessant genoeg om geboeid te blijven kijken. 

Climax

Als de climax nadert, vertoont de film plots nogal wat aspecten die heel erg doen denken aan een slechte B-film. Want wat moeten we met pratende geesten die nog ruzie hebben ook? En dan heb ik het nog niet eens over het onbegrijpelijke einde. Maar daarvoor moet je zelf maar gaan kijken. 

Conclusie

- Het einde is vrij absurd
- Wat meer spanning had niet weg geweest
+ De sfeer is goed getroffen

Score

IMDb: 5,3
Rotten Tomatoes: (critics) 37% (audience) 28%
Guidinc.: 2 van de 5 sterren

Checken of skippen?

Skippen

Things Heard & Seen

Drama | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie