Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of Skippen: de horrorkomedie The Wolf of Snow Hollow op Netflix

Recensie | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de horrorkomedie The wolf of Snow Hollow draait het om een moordenaar. En om een politie-agent met woede-aanvallen. En ja, dat is hartstikke leuk.

The wolf of Snow Hollow is een nogal bijzonder geval. Het begint allemaal met een stel dat een romantisch weekend heeft geboekt in het pittoreske skiplaatsje Snow Hollow. Dat weekend loopt dramatisch af wanneer de vrouwelijke helft van het koppel op gruwelijke wijze wordt vermoord. En de dader lijkt een weerwolf te zijn. Een weerwolf? Ja, een weerwolf! Of is het toch iets anders?

John Marshall

De rechercheur die de moordzaak met zijn team moet oplossen is sheriff Hadley (Robert Forster in zijn laatste rol). Maar omdat de oude sheriff niet helemaal gezond is, neemt zijn zoon en  veronderstelde opvolger John Marshall (Jim Cummings) de leiding over. En John heeft nogal een woede-probleem.

Woede-probleem

John is altijd en overal hartstikke boos. Op zijn veelal niet al te snuggere collega's, op zijn ex-vrouw, op de patholoog, op zijn dochter, op journalisten, op de leden van zijn AA-bijeenkomsten en verder op iedereen die hij tegenkomt. 

Seriemoordenaar

Hij heeft dan ook nogal wat op zijn bordje. John was verslaafd aan alcohol, is net gescheiden, hij maakt zich zorgen om zijn zieke vader en heeft een tienerdochter die niet zoveel op heeft met haar vader. En dan is er nog die seriemoordenaar die huishoudt. 

Grappig

Dat lijken de ingrediënten voor een bloedserieuze en enge film, maar dat is The wolf of Snow Hollow allesbehalve. Het is zelfs een uiterst vermakelijke film waarbij ook genoeg te lachen valt. Gniffelen is misschien een beter woord. Als je van de humor van de gebroeders Coen-houdt, dan zit je sowieso goed met The wolf of Snow Hollow

Jim Cummings

En dan maakte Jim Cummings (hij speelt niet alleen de hoofdrol maar is ook de regisseur) er ook nog eens een film van die slechts 1 uur en 24 minuten duurt in een tijd waarin alle speelfilms minstens 2,5 uur duren. Een verademing. 

Conclusie

+ Heerlijke zwarte humor
+ Nog spannend ook
+ Lekker bloederig
- Te kort

Score

IMDb: 6,3
Rotten Tomatoes (audience score): 71%
Guidinc. Rating: 4 (van de 5)

Checken of skippen?

Oordeel: checken

Als je The wolf of Snow Hollow leuk vindt, dan is Thunder road (van dezelfde regisseur) ook een aanrader.