Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de verslavende serie The Watcher op Netflix

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Seriemaker Ryan Murphy had nog maar net de ongelooflijk succesvolle reeks over Jeffrey Dahmer afgerond of zijn volgende project The Watcher verscheen alweer op Netflix. In zeven afleveringen worden Naomi Watts en Bobby Cannavale weggepest uit hun droomhuis. En het verhaal is nog waargebeurd ook.

The Watcher is gebaseerd op een krantenartikel over het beruchte Watcher-huis in New Jersey. Een stel kocht het in 1905 gebouwde huis in 2014 voor bijna 1,4 miljoen dollar. Maar de twee werden ook weer gedwongen om weg te gaan nadat ze werden bestookt door nare brieven van de zogenaamde 'The Watcher'. De briefschrijver beweerde dat hij of zij het huis al tientallen jaren in de gaten hield. 

657 Boulevard

De serie maakt het allemaal nog net iets erger dan het in werkelijkheid was. Want in The Watcher kan iedereen de brievenschrijver zijn. Alle buren zijn griezels en lijken niets anders te doen te hebben dan gluren naar het huis met de zes slaapkamers aan 657 Boulevard in Westfield, New Jersey. En allemaal hebben ze een motief waardoor ze de dader kunnen zijn. 

Naomi Watts

De cast van The Watcher is geweldig. De kopers van het huis, Dean en Nora Brannock worden gespeeld door Bobby Cannavale en Naomi Watts en Mia Farrow speelt een van de buren. Jennifer Coolidge is een makelaar aan wie een luchtje aan zit en verder komen er heel veel acteurs voorbij van wie je de naam misschien niet kent, maar wel hun gezicht. 

Mia Farrow en Terry Kinney
Mia Farrow en Terry Kinney

Wie is het?

Het aantrekkelijke aan The Watcher is dat de serie zichzelf helemaal niet serieus neemt, af en toe flink over the tops is en je toch af en toe de stuipen op het lijf jaagt. De serie slurpt je op tot je nog maar een ding wil weten: wie is die verdraaide The Watcher

Sterren

4 van de 5 

Checken of Skippen?

Checken

The Watcher

Drama | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie