Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of skippen: The Undoing op Ziggo/HBO

Recensie | 5 maanden geleden | Jeroen de Goeij

©
Foto: HBO
©
Foto: HBO

Nicole Kidman en Hugh Grant samen in een pakkende thriller. Dat klinkt helaas beter dan het in werkelijkheid is. Gelukkig blijft The Undoing wel spannend tot de laatste aflevering: wie is de moordenaar?

Als echte filmfan wil je deze twee sterren nog een keer grandioos zien schitteren, maar helaas. Hugh Grant wordt niet voor de volle honderd procent gebruikt en Nicole Kidman lijkt voorgoed verloren voor het betere acteerwerk.

Dankzij plastische chirurgie zijn alle nuances uit haar gezicht verdwenen en lijkt het soms alsof ze meespeelt in een soap, of erger nog, een animatieserie. Zo jammer, want het leidt af van het spannende verhaal. Net als haar wapperende groene jas overigens. Ondanks dit alles was The Undoing toch een fikse hit voor HBO in Amerika.

Nicole Kidman en Hugh Grant

Hugh Grant, een succesvol kinderarts in New York, lijkt gelukkig getrouwd met de ook al zo succesvolle Nicole Kidman. Totdat zijn minnares op brute wijze wordt vermoord en er allerlei geheimen aan het licht komen.

Bij de eerste aflevering denk je nog dat Grant de moordenaar is, maar het scenario brengt je vakkundig aan het twijfelen. Af en toe duikt ook nog Donald Sutherland op als de net zo boosaardige als steenrijke vader van Kidman. Op zijn acteerwerk is trouwens niets aan te merken.  

Hugh Grant en Nicole Kidman in de spannende miniserie The Undoing op HBO/Ziggo (Foto: HBO)

Rechtbank

The Undoing hoeft het niet te hebben van de cast, de setting in New York of het drama in de rechtszaal. Dat hebben we al zo vaak gezien. Het draait bij deze serie allemaal om die ene vraag: wie heeft de moord gepleegd?

Het mogelijke antwoord schuift de hele tijd van de ene verdachte naar de andere, en dan zit er maar één ding op: nog een aflevering kijken. The Undoing is een regelrechte verslaving, tot aan… ergens in de laatste aflevering (het zijn er 6 in totaal). Waarschuwing: niet alle kijkers zijn even blij met dit einde, sommigen zijn er zelfs boos om.

Lees ook (en kijk):
Nicole Kidman zong zelf de themesong voor The Undoing

Fun facts: David E. Kelly

Producent David E. Kelly was in een vroeger leven advocaat in Boston, maar maakte carrière in Hollywood. Hij is getrouwd met actrice Michelle Pfeiffer en bekend van onder andere Ally McBeal en Chicago Hope.

Met Nicole Kidman maakte hij ook de miniserie Big little lies (Ziggo/HBO) en liefhebbers van verlopen advocaten kunnen op Prime Video zijn spannende serie Goliath volgen.

Regisseuse Susanne Bier is ook bekend van de Netflix-hit Bird Box (2018) en de spannende Britse serie The Night Manager (2016).

Conclusie

+ Verslavende zoektocht naar een moordenaar
+ Twee grote sterren in de hoofdrollen
- Helaas willen ze niet echt schitteren
- De stad, de setting: we kennen het wel 

Score

Rotten Tomatoes Audience Score: 7.2
IMBb-rating: 8,0
Guidinc. Rating: 3 van de 5 sterren

Lees ook: 
Streamen of Overslaan: De spannende rechtbankserie Perry Mason (2020) op Ziggo/HBO

The Undoing

drama | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie