Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: The Umbrella Academy seizoen 3 op Netflix

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Degenen die de eerste twee seizoenen van deze atypische superheldenserie hebben gezien, weten wat ze kunnen verwachten. Veel gekkigheid en over the top actie. En dat is weer volop aanwezig in The Umbrella Academy 3.

En ja, dat zit ook allemaal weer in het derde seizoen. Maar de nieuwste reeks is zeker niet perfect. Die gaat verder waar het tweede seizoen eindigde. De Hargreeves-broers en -zussen arriveren na hun avontuur in de jaren zestig in een alternatieve versie van de huidige tijd waar ze ontdekken dat ze door hun vader Reginald zijn vervangen door andere superhelden, The Sparrow Academy (inclusief een levende Ben). En dat is niet bepaald een aardig stel. 

Kugelbitz

Door al het tijdgereis hebben de leden van The Umbrella Academy ook een Kugelblitz meegenomen, een soort zwart gat dat zich in de kelder van hun ouderlijk huis bevindt en van plan is het hele universum op te eten. 

De wereld moet gered worden

Intussen hebben Vanya, die nu Viktor is en Allison het lastig in hun nieuwe tijdlijn. Viktor had een leuke vrouw in de jaren zestig en Allison moest een heel gezin achterlaten. Vooral de laatste worstelt met zichzelf en de anderen. Maar veel tijd om aan hun geestelijke toestand te besteden, is er niet omdat de wereld weer eens gered moet worden. 

Ingewikkelde materie

En daar gaat het af en toe een beetje mis in The Umbrella Academy. Alles wat te maken heeft met zwarte gaten en paradoxen in ruimte en tijd is nogal ingewikkeld en neemt veel tijd in beslag. En dat maakt het middelste gedeelte een beetje langdradig. Er zijn door alle leden van The Sparrow Academy ook wel heel veel personages waardoor niet iedereen de aandacht krijgt die het verdient. Maar de laatste afleveringen komt alles toch weer goed en is The Umbrella Academy weer dezelfde idiote, vermakelijke, heerlijke serie vol actie die we gewend zijn. 

Conclusie

- Dit seizoen kent ups en downs
+ The Umbrella Academy blijft een hele leuke serie

Score

3,5 van de 5 sterren