Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: Dwaze maar vermakelijke actiefilm The Tomorrow War op Amazon Prime Video

Recensie | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Amazon Prime
©
Foto: Amazon Prime

The Tomorrow War is een film met een totaal idioot verhaal, zoveel is al snel duidelijk. Maar wat is het heerlijk om Chris Pratt een heel leger aan aliens kapot te zien schieten. En ze verdienen het!

Lees ook: Er wordt al gewerkt aan The Tomorrow War 2 voor Amazon Prime

De laatste jaren is er weinig te genieten voor mensen die van hersenloos filmvermaak houden. We leven in een tijd waarin de boodschap belangrijker is dan lol.

Daarom is het extra lekker om weer eens een ouderwetse actiefilm te zien waarin alles stuk gaat en er monsters zijn. En een onvervalste actieheld. En, ja vooruit, er is ook een boodschap. Maar die is gelukkig totaal ondergeschikt aan de actie. 

Chris Pratt

De actieheld is Chris Pratt die dat precies doet zoals het moet. Zijn personage Dan Forester kijkt een beetje dommig, gooit er af en toe een goeie grap uit en is heel goed met een geweer. Hij is dan ook een Irak-veteraan. Maar onderschat onze held niet, want hij is biologieleraar en weet heel veel wetenschappelijke dingen. 

Finale WK voetbal in Qatar

Dan en de rest van de wereld kijken raar op als tijdens de finale van het WK voetbal in Qatar (met natuurlijk Brazilië weer eens in de finale) een groep mensen uit de toekomst op het veld staat met een hele vervelende boodschap. 

Nog maar 500.000 mensen

28 jaar vanaf dan, in 2050 is de wereld overlopen door aliens, die witpunten worden genoemd. De wereldbevolking telt nog maar 500.000 mensen en dus zijn er soldaten nodig uit 2020 om te helpen de witpunten te verslaan.

De nood is zo hoog dat er een dienstplicht wordt ingesteld. Iedereen die wordt opgeroepen, moet 7 dagen dienen. Kort zeg je? Binnen die 7 dagen is 80 procent al gesneuveld. Zo dodelijk zijn de witpunten. 

Heel veel aliens

Dan wordt opgeroepen en belandt in de hel. Die witpunten zijn groter en enger dan we dachten en ze zijn met heel veel. Echt heel veel. Het is een hopeloze zaak. Veel meer verklappen zou zonde zijn, maar tijdreizen om aliens te verslaan is lang niet het gekste wat er gebeurt in deze film. Vraag je niet af hoe het allemaal kan, geniet ervan! 

Conclusie The Tomorrow War

- De film duurt net iets te lang
+ De monsters zien er levensecht uit
+ Fijn om weer eens een popcorn-film te zien

Score

IMDb: 6,9
Rotten tomatoes: 81% (audience score)
Guidinc.: 4 van de 5 sterren

Checken of skippen?

Checken 

The Tomorrow War

Actie | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie