Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: De Nederlandse Netflix-thriller The Takeover

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het is altijd een speciaal moment wanneer Netflix een Nederlandse film uitbrengt. In 190 landen nog wel. Maar The Takeover met Holly Mae Brood is zo gênant slecht dat het voor de reputatie van de Nederlandse film beter zou zijn wanneer Netflix de film meteen weer offline zou halen.

Wat is dat toch met Nederlandse producties op Netflix? We hebben de abominabele serie Ares gehad. Alsof dat nog niet erg genoeg was kregen we daarna de zo mogelijk nog slechtere Yolanthe Cabau-romantische komedie Just Say Yes voor onze kiezen. Forever Rich, over een rapper die beroofd werd, was best aardig maar werd slecht bekeken. Het enige project dat tot nu toe dat wel een succes te noemen was, is Dirty Lines, de serie over de opkomst van 06-lijnen in het Amsterdam van de jaren tachtig. 

Maar terug naar The Takeover. De grote vraag is waarom dit misbaksel in hemelsnaam gemaakt is. Want er klopt werkelijk helemaal niets van deze film waarin Holly Mae de white hacker Mel Banderas speelt. Dat Holly Mae niet kan acteren, is nog het minste probleem. 

Bad guy Rogers

Het verhaal gaat als volgt: Wanneer onze Mel bij een klus voor het Utrechtse vervoersbedrijf een datalek vindt, stuurt ze een zogenaamd 'trojan horse' terug, een virus waardoor de slechte hackers niets meer kunnen. Maar die hackers werken voor hele machtige mensen die zich niet laten piepelen door een of ander grietje. En dus gaan ze achter Mel aan in de vorm van een bad guy die Rogers heet en die een pistool heeft.

Frank Lammers

Mel krijgt intussen hulp van haar mislukte date van de vorige avond, Thomas (Géza Weisz) en superhacker Buddy (Frank Lammers). De politie is intussen ook op zoek naar haar omdat de slechte hackers een fake video van haar hebben verspreid waarop ze iemand vermoordt. 

Groep 8

Het plot klinkt al als b-film uit de jaren zeventig en de uitwerking is zo mogelijk nog droeviger. Het amateurisme spat er van alle kanten af. Het acteerwerk van de meeste acteurs is houterig, alles voelt cliché, de bad guy is een lachwekkende karikatuur en de jaren tachtig willen hun suffe visuals terug. Maar het allerergste zijn de knullige dialogen die je eerder zou verwachten in een musical van groep 8. Zelfs Frank Lammers kan The Takeover niet redden. 

Regisseur Annemarie van de Mond en schrijver Tijs van Marle zouden eigenlijk een taakstraf moeten krijgen voor deze misdaad tegen de Netflix-kijkers. Het enige positieve aan dit gedrocht van een film is dat ie slechts 1 uur en 23 minuten duurt. 

Sterren

1 van de 5

Checken of Skippen?

Skippen

The Takeover

Actie | film | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie