Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: The Summer I Turned Pretty op Prime Video is heerlijk

Recensie | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Prime Video
©
Foto: Prime Video

De tienerserie The Summer I Turned Pretty op Prime Video is één groot cliché maar evengoed hartstikke leuk. 

Het verhaal

The Summer I Turned Pretty is gebaseerd op een boek van Jenny Han, die we al kennen van de Netflix-trilogie To All the Boys I've Loved Before. De serie vertelt bijna hetzelfde verhaal als zo'n andere tienerfilmserie The Kissing Booth. En toch is The Summer I Turned Pretty vele malen beter dan die twee titels. 

In The Summer I Turned Pretty gaat de vijftienjarige Isabel 'Belly' Conklin (Lola Tung) zoals ieder jaar met haar broer Steven en moeder Laurel naar het strandhuis van Laurels beste vriendin Susannah. En daar zijn ook haar twee knappe zoons Jeremiah en Conrad die Belly tot nu toe als hun kleine zusje zagen. Maar nu is Belly bijna zestien en een echte schoonheid. En natuurlijk hebben die twee puberzonen hun ogen niet in hun zak zitten. 

Conclusie

De serie draait voornamelijk om de driehoeksrelatie tussen Belly, Jeremiah en Conrad, maar ook Laurel en Susannah hebben een behoorlijk hete zomer zodat er voor volwassenen genoeg te genieten is. Daarbij heeft de serie een diepgang die To All the Boys en The Kissing Booth node misten en willen we allemaal wel zo'n strandhuis en een zomer waarin helemaal niets moet en alles mag. 

Opmerkelijk

Prime Video heeft nu al groen licht gegeven voor het tweede seizoen en aangezien de trilogie van Jenny Han uit drie delen bestaat, zal er ook wel een derde reeks komen.  

Score

4 van de 5 sterren

Gerelateerde video