Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: De Netflix-serie The One

Recensie | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de Netflix-serie The One kan iedereen zijn soulmate vinden door middel van een haartje. Een haartje en je vindt de liefde van je leven. Perfect toch?

Het idee is natuurlijk geweldig. Je bent vrijgezel, stuurt een haar op naar een bedrijf en poef, binnen een paar dagen krijg je een appje met een foto van degene bij wie je hoort te zijn. Degene die voor jou gemaakt is en andersom ook. DNA matcht mensen aan elkaar en het gaat nooit fout. 

Moordcomplot

Een geweldig idee voor een serie (we zagen toevallig recentelijk hetzelfde plot langskomen in de serie Soulmates op Amazon Prime Video), maar het was duidelijk niet genoeg voor The one. De Britse serie zadelt ons ook nog op met een onnodig moordcomplot.

Gaat iedereen scheiden?

En dat terwijl we juist willen weten hoe het afloopt met al die mensen die gematcht zijn. Zijn ze altijd gelukkig? Hoeveel getrouwde mensen doen stiekem een test om dan te kijken met wie ze gematcht zijn? Daalt het scheidingspercentage als iedereen met de juist persoon samen is? Maar dat komen we allemaal niet te weten.  

Rebecca de nietsontziende zakenvrouw

In het midden van alle actie vinden we Rebecca (Hannah Ware), de directeur van het bedrijf dat de potentie heeft om iedereen gelukkig te maken. Maar Rebecca heeft een vreselijk geheim. Er ligt een lijk in de Thames door haar toedoen en wanneer dat gevonden wordt, krijgt ze de politie op haar dak. Rebecca is zo ambitieus en koud dat ze zelfs bereid is om de liefde van haar eigen leven op te offeren om maar de macht in haar bedrijf te behouden.

Slecht idee

Tussen de Rebecca-bedrijven door spelen nog wat andere verhalen. Bijvoorbeeld dat van Hannah en Mark. De twee zijn hartstikke gelukkig samen maar Hannah kan het niet laten om een haar van Mark op te sturen om te zien met wie hij gematcht is. En dan wordt ze ook nog eens vriendinnen met de nogal aantrekkelijke match van Mark. Als de technologie ooit zo ver komt als in The one dan hebben we nu al een prima advies voor je. Stuur niet de haar van je partner op en wordt geen vrienden met zijn of haar match! Slecht idee. 

Al met al is The one makkelijk weg te bingen op een regenachtige zaterdag, maar deze serie had zoveel beter kunnen zijn. 

Conclusie

- Te veel verhalen met als gevolg dat er niet een uit de verf komt
- Rebecca is een wandelend cliché als nietsontziende zakenvrouw (met te weinig budget voor echt mooie kleding)
+ Het uitgangspunt van de serie is intrigerend
+ Er zitten een paar bingewaardige momenten in

Score

IMDb: 6,5
Guidinc.: 2 van de 5 sterren

Checken of skippen?

Skippen
(het hangt erom, dus als je niets te doen hebt, kun je gewoon kijken)