Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de advocatenserie The Lincoln Lawyer op Netflix

Recensie | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Matthew McConaughey speelde advocaat Mickey Haller al eens in een film en nu doet Manuel Garcia-Rulfo die rol nog eens dunnetjes over in de Netflix-serie The Lincoln Lawyer.

Mickey Haller was een steengoede strafadvocaat in Los Angeles tot ie na een surfongeluk verslaafd raakte aan OxyContin (een vreselijke pijnstiller) en zijn reputatie en werk kwijtraakte. Wanneer een collega-advocaat wordt geliquideerd blijkt deze zijn hele praktijk aan hem te hebben nagelaten en komt een drugsvrije Haller ineens om in het werk. 

Vrouw en minnaar dood

De belangrijkste zaak die hij op zijn bordje krijgt is die van techmiljonair Trevor Elliot (Christopher Gorham), die zijn vrouw en haar minnaar zou hebben doodgeschoten in bed. Elliot zegt dat ie het niet heeft gedaan en Mickey Haller gaat dat proberen te bewijzen. 

Neve Campbell

Tussendoor heeft Haller iedere aflevering nog een extra rechtszaak die hij tot een goed einde moet brengen, heeft iemand het op zijn leven voorzien, poogt hij niet nog eens verslaafd te worden en probeert hij ook nog de relatie te herstellen met zijn ex-vrouw Maggie (Neve Campbell). Mickey heeft het druk, druk, druk. Oh ja, hij heeft de bijnaam The Lincoln Lawyer, omdat hij zaken doet vanuit zijn auto, een Lincoln Town Car. 

Ongeloofwaardig

The Lincoln Lawyer is een totaal ongeloofwaardige serie. Welke advocaat heeft nou een week de tijd om zich voor te bereiden op de belangrijkste zaak uit zijn leven? En doet tussendoor nog tig andere rechtszaken?  Daarbij is de Mexicaanse acteur Manuel Garcia-Rulfo niet de meest charismatische man op aarde. Maar sympathiek is hij wel, dus de serie komt er net mee weg. 

Cliffhanger

Het eerste seizoen eindigt na tien afleveringen met een cliffhanger dus de makers gaan ervan uit dat er een vervolg komt. En waarschijnlijk hebben ze daar gelijk in. The Lincoln Lawyer is niks bijzonders, maar wel een serie voor de massa die ook nog eens heel makkelijk weg kijkt. 

Conclusie

- Er zitten een paar onnodige subplots in
+Lekker om te bingen

Score

3 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken