Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: The Last of Us op HBO MAX is geweldig

Recensie | 17 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: HBO MAX
©
Foto: HBO MAX

De laatste decennia werden er tientallen zombie-series gemaakt. Maar de gameverfilming The Last of Us met Pedro Pascal op HBO MAX is een klasse apart.

HBO MAX kon wel weer eens een hit gebruiken en het moet gek lopen wil The Last of Us dat niet worden. De serie ziet er waanzinnig uit, de actie is zinderend en de hoofdrolspelers barsten van de chemie. En voor degenen die de game grijs hebben gespeeld is dit misschien een geruststelling, The Last of Us is ook nog eens hele getrouwe verfilming van het spelletje.

Pedro Pascal en Bella Ramsay 

Joel (Pedro Pascal uit Game of Thornes en The Mandalorian) en Ellie (Bella Ramsey uit Catherine Called Birdy) ontmoeten elkaar twintig jaar nadat een flink deel van de wereldbevolking door onbekende redenen werd geïnfecteerd en veranderde in bloeddorstige zombies. Steden zijn nu veranderd in forten om de bijters buiten te houden en in die steden heerst een soort fascistisch regime omdat het nu eenmaal in de aard zit van mensen zit om anderen eronder te houden. 

Enge zombies

Omdat de 14-jarige Ellie immuun is voor de zombie-beten krijgt smokkelaar Joel de taak om haar naar een clubje artsen te brengen die misschien wel een vaccin kunnen fabriceren van Ellie's bloed. Daarvoor doorkruizen de twee al bekvechtend half Amerika terwijl ze nieuwe vrienden ontmoeten maar voornamelijk steeds enger uitziende zombies en gewelddadige overlevers ontlopen.

Bill en Frank

Hoewel de norse Joel in eerste instantie niets moet weten van bijdehante Ellie, krijgen de twee per aflevering een betere band. Er is sowieso veel aandacht voor veel van de personages en hun tragische geschiedenissen. Vooral de aflevering over de stoere overlever Bill en zijn vriend Frank is ontroerend. 

Actie

De serie is ook nog eens prachtig gemaakt, alleen al de vervallen steden en de door klimop overwoekerde gebouwen zijn adembenemend.  Is er ook actie? Jazeker! Maar je wordt er niet mee overspoeld zodat schokkende gebeurtenissen en massa's rennende zombies veel harder binnenkomen dan wanneer het aan de lopende band bal zou zijn. 

Er is overduidelijk veel geld gestopt in The Last of Us en wat deze recensent betreft was het iedere cent waard. 

Score

4,5 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken

The Last of Us

Actie | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video