Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de comedyserie The Chair op Netflix

Recensie | 11 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In The Chair speelt Sandra Oh het hoofd van het departement Engels op een Amerikaanse universiteit. En dat brengt de nodige verwikkelingen met zich mee. 

Sandra Oh begint als Ji-Yoon Kim vol goede moed aan haar nieuwe baan op de Universiteit van Pembroke. Ze is de eerste vrouw die deze belangrijke functie bekleedt en dat voelt goed. Maar al op dag 1 stapelen de problemen zich op. Het aantal studenten neemt in rap tempo af, er wordt flink gesneden in het budget en ze moet drie oudere professoren ontslaan. 

Hitlergroet

Maar dat is allemaal nog niets vergeleken bij de rel die ontstaat wanneer de populaire professor Bill Dobson (Jay Duplass) een Hitlergroet in het leslokaal brengt terwijl hij lesgeeft over fascisme. Voordat Bill 'cancelculture' kan zeggen, staan de beelden al op social media en is er demonstratie van studenten tegen nazi's op Pembroke. Dat Bill helemaal geen nazi is, doet er verder niet toe. 

David Duchovny

De zaken worden verder gecompliceerd door de ingewikkelde relatie tussen Ji-Yoon en Bill, die elkaar erg leuk vinden, door de recalcitrante geadopteerde dochter van Ji-Hoon en de professoren die een coup plannen. Oh ja, en David Duchovny komt ook nog voorbij. 

Een van de beste comedy's

Er zit natuurlijk een serieuze ondertoon in The Chair maar er valt wel degelijk veel te lachen, en dat is knap gezien het onderwerp. Dat is vooral te danken aan de vele goede acteurs die meedoen. Het maakt The Chair tot een van de beste comedyseries van het jaar. 

Conclusie

- Het is heel Amerikaans
- 6 afleveringen van 30 minuten is veel te kort
+  Grappig én ontroerend
+ De acteurs zijn geweldig

Score

IMDb: 7,3
Rotten tomatoes: 83% (audience score)
Guidinc.: 4 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken