Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of skippen: Back in Town - The Boys zijn terug op Prime Video

Recensie | 9 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Prime Video
©
Foto: Prime Video

Ontploffende hoofden, een kind dat van het dak wordt gesmeten en een speedboot die zich door een walvis boort: ook in seizoen 2 is The boys niet de meest subtiele serie, maar het blijft smullen.

De opening van seizoen 2 van The boys zet meteen de toon. Black Noir, het uiterst zwijgzame lid van superheldengroep The seven, infiltreert in het hol van een terrorist met superkrachten. We zien hoofden rollen én ontploffen in een orgie van cartoongeweld die duidelijk maakt dat The boys niet voor tere zieltjes is. Maar heb je genoten van seizoen 1, dan word je in het nieuwe seizoen niet teleurgesteld.

Butcher en Homelander

Als we vigilantegroep The boys terugzien is het gezelschap flink gehavend. Leider Billy Butcher (Karl Urban) is spoorloos, en Hughie (Jack Quaid, The Hunger Games) en de rest houdt zich verscholen in de kelder onder een stripwinkel. Ook hun aartsvijanden The seven likken hun wonden. Er wordt een vervanger gezocht voor de geëlimineerde Translucent, the Deep zit in een diepe crisis en Starlight (Erin Moriarty) wordt zo'n beetje geprostitueerd door Vought, het machtige bedrijf achter The seven. Leider Homelander (Anthony Starr) is nog steeds zijn gestoorde zelf, maar probeert een band te smeden met zijn teruggevonden zoontje.

Stormfront

Het duurt een paar afleveringen voordat duidelijk wordt wat de grote verhaallijn wordt in dit tweede seizoen. Een belangrijke rol is weggelegd voor Stormfront, het nieuwe lid van The seven. Stormfront wordt voortreffelijk gespeeld door Aya Cash, die je kunt kennen uit de comedyserie You're the worst, en lijkt aanvankelijk een frisse rebel die zich niet door Homelander op de kop laat zitten. Maar zodra ze haar ware aard toont, is je sympathie voor het personage snel verdwenen: een terugkerend thema in The boys.

Giancarlo Esposito

Verder is het aantal nieuwe gezichten beperkt gehouden, maar heel welkom is Giancarlo Esposito als Stan Edgar, de verse CEO van Vought. Esposito is bij de meeste kijkers beter bekend als Gustavo Fring uit Breaking bad. De acteur heeft nu de uitzonderlijke eer om prominente schurken te mogen spelen op drie streamingdiensten: Gus Fring in Better call Saul (de prequel van Breaking bad) op Netflix, Moff Gideon in The Mandalorian op Disney+ en nu dus deze nieuwe glibber in The boys op Prime Video.

Prime Video

Vooral in de VS is The boys niet onomstreden. De cynische toon, het geweld en de immorele en politiek incorrecte personages vallen niet bij iedereen in de smaak. Terwijl Netflix en Apple TV+ in hun series volop aandacht schenken aan inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk relevant drama, schrikt Amazon Prime Video er niet voor terug om ook af en toe de botte bijl te hanteren. Dat pakt niet altijd helemaal goed uit – zoals bij Hunters – maar The boys is en blijft gewoon smullen. Een derde seizoen is in bestelling.

Conclusie

+ Frisse kijk op het superheldengenre

+ Perfect gecast

+ Schaamteloos bot

- Komt een tikje traag uit de startblokken

Score

IMDb: 8,7

Rotten Tomatoes (critics): 97%

Guidinc Score: 3½ ster (van de 5)

The Boys

actie | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie