Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of skippen: The Babysitter: Killer Queen op Netflix

Recensie | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Twee jaar na zijn helse avond met babysitter Bee en haar satanische sekte is middelbarescholier Cole nog steeds getraumatiseerd. Niemand gelooft hem, totdat de nachtmerrie zich herhaalt. De fans van horrorcomedy The babysitter zullen smullen van het vervolg The babysitter: killer queen.

De laatste nacht dat zijn coole babysitter Bee (Samara Weaving) kwam oppassen zal Cole (Judah Lewis) niet snel vergeten. In The babysitter zag hij hoe een spelletje truth or dare veranderde in een slachtpartij met duivelse rituelen, moorden, dodelijke ongelukken en een huis dat veranderde in een smeulende ashoop.

Killer queen

The babysitter: killer queen pikt de draad een paar jaar later op. Cole is vanwege zijn trauma in behandeling bij een weinig effectieve psychiater en zijn ouders staan op het punt hem naar een speciale school te sturen. Op een feestje bij het meer hoopt hij zijn problemen te vergeten, maar dan begint de ellende weer opnieuw. In no time stapelen de doden zich weer op, en net als in de eerste film gebeurt dat op niet al te subtiele wijze.

Jenna Ortega

Hoewel het satanische clubje van Bee in de eerste film op spectaculaire wijze het loodje legt, keert het hele stel hier weer terug. Als kijker maak je je beter niet al te druk over het hoe en waarom. Coles vriendinnetje Melanie (Emily Alyn Lind) heeft dit keer ene grotere rol, en Jenna Ortega is leuk als de pittige nieuwkomer Phoebe. Heel fijn is de terugkeer van Robbie Amell als Max, de niet al te slimme gast met permanent ontbloot bovenlijf.

Samara Weaving

Hoewel de personages steeds op originele en zeer bloederige manieren uit de weg worden geruimd, wikkelt de film zich - zoals de meeste slasherfilms - nogal voorspelbaar af. Ook is het jammer dat Samara Weaving, die de stal show in de eerste film, dit keer pas tegen het eind komt opdagen. McG nam opnieuw de regie voor zijn rekening.

Melig en bloederig

Door de critici werd The babysitter: killer queen ongenadig hard aangepakt. Dat is een beetje onnodig. De film heeft één duidelijk doel, en dat is de fans van het eerste deel trakteren op een tweede portie. Natuurlijk is hij daarmee automatisch minder origineel en verrassend dan deel één. Daar staat tegenover dat je als kijker alle personages weer terugziet en opnieuw kunt lachen om dezelfde melige humor en bloederige excessen. Dus wat ons betreft: missie geslaagd.

Conclusie

+ Zelfde regisseurs en cast als origineel
+ Botte horrorlol voor een melige bui
- Minder fris dan de eerste
- Samara Weaving laat erg lang op zich wachten

Score

IMDb: 5,9
Rotten Tomatoes (critics): 43%
Guidinc Score: 2½ ster (van de 5)

The Babysitter: Killer Queen

komedie | film | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie