Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of skippen: Ted Lasso op Apple TV+

Recensie | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Apple TV+
©
Foto: Apple TV+

De comedyserie Ted Lasso gaat over een Amerikaanse American Football-coach die naar Londen verhuist om daar -zonder enige kennis van zaken- een voetbalploeg te coachen. Is het een kwestie van streamen of overslaan?

Het typetje Ted Lasso werd door acteur Jason Sudeikos bedacht voor tv-spotjes op NBC. Daarin coachte Ted Tottenham Hotspur. Apple vond dat blijkbaar zo'n goed idee dat het er een tv-serie inzag. 

AFC Richmond

In de serie komt Ted naar Engeland om het fictieve AFC Richmond te coachen, een ploeg die het al jaren niet al te best doet in de Premier League. Richmond is eigendom van Rebecca Welton (Hannah Waddingham) die de club kreeg na de scheiding van haar onuitstaanbare echtgenoot, die helemaal gek is op de club. En dat is precies de reden waarom Rebecca het besluit nam om Ted in te vliegen. Om haar man te stangen wil ze Richmond zo snel mogelijk te gronde richten. 

Optimisme

Dat lijkt in eerste instantie goed te lukken omdat de Amerikaan geen flauw idee heeft hoe voetbal in elkaar steekt. Hij weet niet eens hoe lang een wedstrijd duurt. Maar Ted heeft onvermoede kwaliteiten. En dan met name zijn positiviteit. Aan de positiviteit en het optimisme van Ted Lasso kan Emile Ratelband wel zes puntjes zuigen. Ted is de grootste optimist aller tijden. 

Iedereen haat Ted

Hij heeft dat optimisme hard nodig omdat iedereen die Richmond een warm hart toedraagt, hem een eikel vindt. Fans haten hem, de pers neemt hem in de maling en de spelers nemen hem niet serieus. Maar dat deert Ted geenszins. En na een tijdje blijkt dat die positiviteit aanstekelijk werkt.

Mensenkennis

Het helpt ook dat Ted bovenmatig veel mensenkennis heeft. Zo brengt hij zijn twee sterspelers die elkaars bloed wel kunnen drinken, weer nader tot elkaar en ziet hij enorme kwaliteiten in de verlegen materiaalman. Dat leidt ertoe dat hij Richmond weer aan het voetballen krijgt en dat de fans en pers langzaam tot inkeer komen. Het is alleen de vraag of dat op tijd voor degradatie is. 

Zoet

Dit klinkt allemaal als een walgelijk zoete comedyserie. Zo'n Amerikaans onding. Maar nee hoor, na een paar afleveringen wil je niets liever dan ook een Ted Lasso in je leven. Een persoonlijke cheerleader. En eentje als bondscoach van het Nederlands elftal. Dan zou het leven een stuk mooier worden. 

Conclusie

+ Vrolijkmakend
+ Innemend 
+ Aanstekelijke personages
- Soms wat flauw

Score:

IMDb: 8,7
Rotten tomatoes: 98% van het publiek
Guidinc: 4 van de 5 sterren

Ted Lasso

komedie | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie