Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Seizoen 2 van Ted Lasso verschijnt, dus is de vraag: seizoen 1 inhalen?

Recensie | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Apple TV+
©
Foto: Apple TV+

Op 23 juli verschijnt seizoen 2 van Ted Lasso op Apple TV+. Als je nu start met het kijken van seizoen 1, kun je meteen door met het vervolg. Maar is de hitserie de moeite waard?

UPDATE: Seizoen 2 van Ted Lasso verschijnt vanaf 23 juli op Apple TV+. Bekijk hier de trailer en lees hieronder de review van het eerste seizoen. Laat je overhalen door het onverwoestbare optimisme van de Amerikaanse coach die het zwaar te verduren krijgt in Engeland.

Ted Lasso: Seizoen 1

Het typetje Ted Lasso werd door acteur Jason Sudeikis bedacht voor tv-spotjes op zender NBC. Daarin ging Ted, een American football-coach, aan de slag bij de Britse voetbalclub Tottenham Hotspur. Ze praten allemaal Engels, het is een spel met een bal, wat kan daar nou aan mislukken? Nou best veel. Apple vond dat zo grappig en bestelde er een tv-serie van. 

AFC Richmond

In de serie komt Ted naar Engeland om het fictieve AFC Richmond te coachen, een ploeg die het al jaren niet al te best doet in de Premier League.

Richmond is eigendom van Rebecca Welton (Hannah Waddingham) die de club kreeg na de scheiding van haar onuitstaanbare echtgenoot, die helemaal gek is op de club. En dat is precies de reden waarom Rebecca het besluit nam om Ted in te vliegen. Om haar man te stangen wil ze Richmond zo snel mogelijk te gronde richten. 

Optimisme

Dat lijkt in eerste instantie goed te lukken omdat de Amerikaan geen flauw idee heeft hoe voetbal in elkaar steekt. Hij weet niet eens hoe lang een wedstrijd duurt. Maar Ted heeft onvermoede kwaliteiten. En dan met name zijn positiviteit. Aan de positiviteit en het optimisme van Ted Lasso kan Emile Ratelband wel zes puntjes zuigen.

Iedereen haat Ted Lasso

Hij heeft dat optimisme hard nodig omdat iedereen die Richmond een warm hart toedraagt, hem een eikel vindt. Fans haten hem, de pers neemt hem in de maling en de spelers nemen hem niet serieus. Maar dat deert Ted geenszins. En na een tijdje blijkt dat die positiviteit aanstekelijk werkt. Voor iedereen die meespeelt in de serie, maar ook voor de kijkers thuis.

Voetbal is voetbal

Het helpt ook dat Ted bovenmatig veel mensenkennis heeft. Zo brengt hij zijn twee sterspelers nader tot elkaar en ziet hij enorme kwaliteiten in de verlegen materiaalman. Dat leidt ertoe dat hij Richmond weer aan het voetballen krijgt en dat de fans en pers langzaam tot inkeer komen. Het is alleen de vraag of dat op tijd voor degradatie is. 

Zoet

Dit klinkt allemaal als een walgelijk zoete comedyserie. Zo'n Amerikaans onding. Maar nee hoor, na een paar afleveringen wil je niets liever dan ook een Ted Lasso in je leven. Een persoonlijke cheerleader. En eentje als bondscoach van het Nederlands elftal. Dan zou het leven een stuk mooier worden. 

Opmerkelijk: Seizoen 3 van Ted Lasso is ook al besteld door Apple TV+

Conclusie

+ Vrolijk makend
+ Innemend 
+ Aanstekelijke personages
- Soms wat flauw

Score:

IMDb: 8,7
Rotten Tomatoes: 91% van het publiek
Guidinc: 4 van de 5 sterren