Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de fantasyserie Sweet Tooth op Netflix

Recensie | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Een serie over een virus dat de een groot deel mensheid uitroeit, dat hebben we eerder gezien. Maar nog niet eentje met een jongetje in de hoofdrol dat gedeeltelijk hert is.

En Gus is niet de enige hybride die de wereld bevolkt. Er werden na de uitbraak van het virus allemaal kinderen geboren die half mens, half dier zijn. Omdat er veel mensen zijn die denken dat deze kinderen de oorzaak zijn van het virus, wordt er op ze gejaagd. Die arme kinderen hebben helemaal geen schuld, maar mensen zijn nou eenmaal dom.

Wildernis

Het is reden genoeg voor de vader van Gus zijn zoon de wildernis in mee te nemen om daar, ver weg van de wereld, zijn zoon op te voeden. En gelijk heeft ie. Hoe de man tien jaar lang kleren voor zichzelf en zijn zoontje versiert, is trouwens een raadsel maar laten we daar niet te lang stil bij blijven staan. 

Tommy Jepperd

Na een tragedie moet Gus zijn veilige thuis verlaten en haakt hij aan bij Tommy Jepperd, een grote kerel die in zijn eentje rondzwerft. Samen gaan ze op zoek naar de moeder van Gus, een vrouw van wie hij alleen maar een foto heeft en van wie Gus denkt dat ze in Colorado woont.

Dr. Singh

Een ander verhaal in Sweet tooth is dat van dr. Singh, een gewone huisarts die door omstandigheden op zoek gaat naar een vaccin voor het virus. En dan is er nog Aimee, een psycholoog die tegenwoordig in een verlaten dierentuin woont en daar een veilige plek biedt voor hybriden. 

Oortjes

Gus doet de hele tijd precies wat ie niet moet doen en dat is af en toe behoorlijk irritant, maar hij is vooral lief, mede dankzij z'n oortjes die plat liggen wanneer hij bang is en enthousiast overeind staan als hij vrolijk is. En dat laatste is Gus vaak. 

Kinderachtig

Het leuke van Sweet tooth is dat het er niet zo grimmig aan toegaat als in de meeste andere series waarin de wereld ten onder gaat aan een virus. Dat maakt in dit geval dat het er een beetje kinderachtig aan toe gaat. 12 tot 14-jarigen hebben vast de meeste lol aan Sweet tooth

Conclusie:

- Sommige van de hybriden zien eruit alsof het budget op was
- De grote slechterik van de serie, Generaal Abbott, is een niet serieus te nemen karikatuur
+ De serie werd opgenomen in Nieuw-Zeeland en daar is het prachtig
+ Sweet tooth is lief en hoopgevend

Score:

IMDb: 8,3
Rotten tomatoes: 93% audience score
Guidinc. 3 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken