Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de Jason Momoa-actiefilm Sweet Girl op Netflix

Recensie | 11 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Een goeie wraakfilm is nooit weg en dan is Sweet Girl er ook nog eentje met de ultieme mannenman Jason Momoa in de hoofdrol. Wat kan er nog mis gaan? Nou, heel veel.

Jason Momoa speelt Ray die heel erg gelukkig is met zijn mooie vrouw Amanda en mooie dochter Rachel (Isabelle Merced). Maar kanker gooit roet in het eten. Er is wel een medicijn dat redding kan brengen, maar de farmaceut besluit die reddingsboei op het laatste moment niet op de markt te brengen waarmee het doodvonnis van Amanda getekend is. 

Neergestoken

Ray belooft de baas van het farmaceutische bedrijf daarvoor eigenhandig een kopje kleiner te maken, maar dat doet hij niet. Een aantal jaren later worden Ray en een journalist die beweert dat het farmaceutische bedrijf betrokken is bij allerlei smerige zaken, neergestoken. En dan gaat het los.

Dochter Rachel

Ray vraagt niet eens meer om uitleg, hij slaat aan het moorden. Eerst alleen, later met zijn inmiddels 18-jarige dochter op sleeptouw. Terwijl hij net lekker op gang komt, ontdekt de krachtpatser dat hij niet de enige is die het op zijn doelwitten heeft voorzien. 

Wie is Ray?

Wraakfilms kunnen hartstikke lekker zijn (John Wick, Nobody), maar hier gaat toch het een en ander mis. Je wilt als kijker zeker weten dat de bad guys echt heel slecht zijn voordat je er echt van kunt genieten dat ze worden afgemaakt. Daar hebben we hier geen idee van. Ook van Ray zelf weten we vrijwel niets. Heeft de man bijvoorbeeld een baan? Heeft hij familie? Geen flauw benul. 

Maar het allerergste moet nog komen. Op tweederde van Sweet Girl zit een plottwist die zo idioot is dat alles wat tot nu toe is gebeurd, absurd is. En alles erna ook. 

Conclusie

+ Jason Momoa is altijd fijn
- De film is een rommeltje
- We slapen nog steeds slecht van die plottwist

Score

IMDb: 5,5
Rotten Tomatoes: 46% audience score
Guidinc.: 2 van de 5 sterren

Checken of Skippen

Skippen