Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of skippen: Spannende Poolse Netflix-serie The Woods (W Glebi Lasu)

Recensie | 11 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De nieuwe misdaadserie The Woods is een Poolse Netflix-original gebaseerd op een Amerikaans boek van thrillerschrijver Harlan Coben. Of je Netflix moet aanzetten voor The Woods (Poolse titel W Gtebi Lasu)? Lees onze review.

The Woods is een serie naar een boek van Harlan Coben, die ook al verantwoordelijk was voor de series Safe en The Stranger. Beiden zijn te vinden op Netflix. Wie die reeksen al gezien heeft, weet wat ie ongeveer kan verwachten. Er verdwijnen mensen en tijdens de zoektocht zijn er allerlei plottwists. 

Polen

De keuze om van The Woods (dat zich origineel afspeelt in New Jersey) een Poolse serie te maken, is nogal bijzonder. Je kunt dan ook kiezen tussen de stemmen van de Poolse acteurs of de Britse nasynchronisatie. Tip: kies voor het origineel, dat is altijd beter. 

Lees ook:
Dit zijn de tien beste Poolse series en films op Netflix

Pawel Kopiński

Terug naar de serie: Openbaar aanklager Pawel Kopiński (Grzegorz Damiecki) heeft een groot trauma in zijn leven. 25 jaar geleden was hij begeleider tijdens een jeugdkamp dat uitliep op een drama. Terwijl hij in het bos lag te vozen met z'n vriendinnetje Laura, verdwenen vier kinderen uit het kamp.

Kamila

Twee van hen werden al snel dood teruggevonden. De andere twee, Artur en Pawels zusje Kamila, bleven vermist. Maar dan krijgt Pawel een telefoontje, er is een vermoordde man gevonden die allerlei spullen op zak had die naar de openbaar aanklager wijzen. Pawel gaat kijken en herkent de dode man als de verdwenen Artur. Dit betekent dat Kamila ook nog zou kunnen leven! 

Verkrachting

Naast die kwestie heeft Pawel ook nog te maken met een verkrachtingszaak die hij voor de rechter moet zien te brengen. Maar dat laat de vader van een van de verdachte jongens niet op zich zitten. Hij chanteert en bedreigt Pawel om ervoor te zorgen dat zijn zoon niet de gevangenis indraait. Pawel heeft dus een hoop aan zijn hoofd. Daarom is het een beetje irritant dat de hoofdpersoon altijd een zweem van een glimlach om zijn mond heeft. 

Ongeloofwaardig en verslavend

Zoals we gewend zijn van de series van Harlan Coben gebeurt er ongelooflijk veel. Te veel in dit geval. En dan ook nog zaken die totaal ongeloofwaardig zijn. Aan de andere kant is de serie ook verslavend; je zal en moet weten wat er met Kamila en de andere kinderen is gebeurd en daarvoor moet je echt alles zes de afleveringen uitzitten. 

Conclusie

- Bij tijd en wijle slaapverwekkend
- De gaten in het plot
+ Leuk om eens wat meer van Polen te zien
+ Erg verslavend

Rating

IMDb 6,6
Guidinc. rating: 3 (van de 5) sterren

Van Harlan Coben verschijnen er meer spannende series op Netflix. Wat dacht je van de Spaanse verslaving El Inocente? Lees hier onze review

The Stranger

drama | serie | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie