Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de misdaadserie Stay Close op Netflix

Recensie | 21 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Schrijver Harlan Coben levert met Stay Close zijn zoveelste serie af voor Netflix. En ook dit is er weer eentje vol plottwists en geheimen. Maar moet je 'm ook gaan kijken?

Harlan Coben is een graag geziene gast op Netflix. De streamingdienst heeft een deal met de Amerikaanse schrijver en verfilmt zo'n beetje alle boeken van de man. En die lijken allemaal behoorlijk op elkaar. 

Stay Close

De hoofdrol in Stay Close is weggelegd voor Megan (Cush Jumbo) die een heerlijk leven leidt met haar knappe echtgenoot en drie kinderen. En dan weet je als geoefende kijker eigenlijk al genoeg. Dit gaat volledig in de soep lopen. Het duurt dan ook niet lang voordat Megan een briefje op haar stoep vindt met daarop haar oude naam, Cassie.

Megan heeft een geheim verleden

Die dateert nog uit de tijd dat ze stripte in een club. Maar Cassie is dat leven ontvlucht omdat een klant genaamd Stewart haar stalkte. Stewart werd vermoord (of toch niet?) en daarom leek het Cassie een goed idee om een nieuw leven te beginnen. Maar geheimen blijven vaak geen geheimen en het duurt niet lang voordat ze wordt terug gezogen in haar oude leven. 

James Nesbitt doet onderzoek

Intussen doet rechercheur Broome (James Nesbitt) onderzoek naar de verdwijning van Carlton Flynn, een jongeman die precies 17 jaar na Stewart verdween en Broom vermoedt een connectie. Wat volgt is een enorme hoeveelheid verwikkelingen, flashbacks, moorden en cliffhangers. Die laatsten zorgen ervoor dat je toch wil blijven kijken, maar dat is eerlijk gezegd het enige aantrekkelijke aan Stay Close.

Zingende huurmoordenaars

Het is allemaal veel te veel. Werkelijk iedereen in de serie heeft een geheim of verzwijgt iets. En dan is er nog het moordlustige stel dat wordt ingehuurd om de verdwenen Carlton te vinden. Zij verpesten de serie definitief door gekleed in zuurstok-roze zingend en dansend mensen aan hun einde te helpen. Ja, echt waar. Het is allemaal veel te veel. 

Conclusie

- Het is behoorlijk ongeloofwaardig 
- Een typische Harlan Coben-serie die je inmiddels wel kunt uittekenen
+ Je wilt toch weten hoe het afloopt

Score

2 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Je kunt 'm makkelijk overslaan. 

Stay Close

Misdaad | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie