Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: de spannende serie Pieces of Her op Netflix

Recensie | 1 jaar geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Heb je acht uur over in je leven? Dan is Pieces of Her een prima tijdsbesteding. De reeks naar het boek van thrillerschrijfster Karin Slaughter is niet hoogstaand maar wel vermakelijk kijkvoer.

Andy (Bella Heathcote) is jarig, maar van een knalfeest is geen sprake. Ze is terug verhuisd van New York naar het pittoreske Belle Isle, waar bijna alleen bejaarden wonen en heeft geen idee wat ze met haar leven wil. Haar verjaarsfeest bestaat uit lunch met haar moeder Laura (Toni Collette) die haar geld verdient als logopedist. 

Kijktips: 5 Netflix-series die lijken op Pieces of Her

Brute actie

De lunch in kwestie loopt dramatisch af wanneer een jongen met een pistool de lunchroom binnenloopt en wat mensen neerknalt. Hij heeft het daarna voorzien op Andy, maar het is Laura die dan de leiding neemt. Wanneer de jongen haar doorklieft, gebruikt ze zijn eigen mes om hem op vrij brute wijze van kant te maken. Laura wordt groot nieuws en dan blijkt ze niet helemaal te zijn wie Andy altijd dacht. Ineens wordt het tweetal belaagd door ongure types en Laura besluit Andy weg te sturen voor haar eigen bescherming. 

Talloze vijanden

Maar dochterlief wil nu toch wel heel graag weten wat haar moeder allemaal verbergt. Daar komt ze gedurende acht afleveringen, waarin heel veel gebeurt, achter. Laura blijkt talloze vijanden te hebben die Andy ook niet met rust laten. 

Karin Slaughter

Pieces of Her werd geschreven door de populaire thriller-schrijfster Karin Slaughter die in haar leven zo'n 35 miljoen boeken verkocht. Toch is dit gek genoeg de eerste verfilming van een van haar boeken. Een redelijke verfilming die het vooral moet hebben van de altijd goede Toni Collette. Bella Hetahcote, die de meeste zendtijd vult, wordt na een tijdje wat irritant, vooral omdat ze niet erg goed acteert. Een korte zoektocht op Google leert dat Bella haar geld meestal verdient als model en dat verklaart veel. 

Veel plottwists

Pieces of Her lijkt veel op een Harlan Coben-serie waarvan er inmiddels een handvol op Netflix staan. Ook hier krijg je als kijker te maken met iets te veel plottwists, iets te weinig diepgang en heel veel ongeloofwaardigheden. Er zijn veel betere series te vinden op de streamingdiensten. Maar zoals gezegd, als ordinaire wegkijker gaat Pieces of Her er prima in. 

Score

3 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken