Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Checken of Skippen: de science fiction-film Space Sweepers op Netflix

Recensie | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Space Sweepers werd van tevoren de Aziatische Star Wars genoemd. Kan de Koreaanse science fiction-film op Netflix de hooggespannen verwachtingen waarmaken?

K-pop groeide de laatste jaren uit tot een miljardenbusiness en ook de Koreaanse cinema viert hoogtijdagen met films als Oscarwinnaar Parasite. Waarom zouden de Koreanen dan niet ook een prima science fiction-film kunnen maken? Space sweepers is de eerste Aziatische science fiction film met een flink budget. De makers pakken dan ook behoorlijk uit. 

2092

Het is 2092 en de bemanningsleden van ruimteschip Victory proberen geld te verdienen met het opruimen van ruimtepuin. Tae-ho is de vaardige piloot van Victory, captain Jang is een voormalig ruimtepiraat, Tiger Park een technicus met een crimineel verleden en robot Bubs maakt de groep compleet. Samen zijn de absolute kampioenen van alle ruimtepuinruimers. 

Mars

Op aarde hebben ze niks meer te zoeken omdat die door de vervuiling onleefbaar is geworden. Vandaar dat er een nieuwe kolonie op Mars wordt ontwikkeld door het bedrijf UTS met de 150 jaar oude baas James Sullivan aan het roer. Helaas kan alleen de rijke elite zich een plaatsje in het nieuwe paradijs veroorloven. 

Dorothy

De bemanning van Victory stuit intussen op een klein meisje genaamd Dorothy dat een gestolen massa-vernietigingswapen blijkt te zijn. Ze besluiten het meiske voor veel geld te verkopen aan een rebellengroep die de Black Foxes heet. En daarna gebeuren er nog heel veel dingen. 

Kinderachtig

Space sweepers is nogal kinderachtig. We kunnen het niet anders zeggen. Kinderen van een jaar of 10 zouden grote lol met de film kunnen hebben, maar als volwassene is het vaak slikken als het gaat om de acteerprestaties en humor. Tegelijkertijd is het verhaal nogal ingewikkeld, dus haken die tienjarigen vast ook af. Space sweepers vergt hoe dan ook het nodige doorzettingsvermogen.

2 uur 17 

De film duurt namelijk een oneindige 2 uur en 17 minuten en het spektakel barst pas los in de laatste 30 minuten. De makers krijgen wel een schouderklopje voor de special effects die dik voor elkaar zijn. Datzelfde geldt voor het haar van hoofdrolspeler Song Joong-ki (een grote ster in Zuid-Korea). Geld voor schoenen heeft deze armlastige vuilnisman niet, maar z'n kapsel zit de hele film lang goed. 

Conclusie

+ Het ziet er prima uit
- De makers wilden zo graag laten zien wat ze konden dat het verhaal vergeten werd
- Af en toe hemeltergend flauw

Score

IMDb: 6,7
Rotten Tomatoes (audience score): 84%
Guidinc.: 2 van de 5 sterren

Checken of skippen

Oordeel: Skippen

 

Space Sweepers

actie | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie