Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: De Netflix-serie Sky Rojo

Recensie | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Sky Rojo is de nieuwste serie van Álex Pina, de maker van La Casa de Papel en White Lines. En dan heb je er als recensent toch extra zin in.

Het is alweer een jaar geleden dat White Lines uitkwam, de geinige pulp-serie op Ibiza die vorig jaar op Netflix stond. White Lines was vrij hysterisch en onevenwichtig, maar ook hilarisch en opwindend. Sky Rojo is White Lines op steroïden. En ja, dat is geweldig nieuws. Niet toevallig is het ook van dezelfde maker: Álex Pina.

Gebroken schedel voor Romeo

Dit keer zijn we op Tenerife beland waar Coral (Verónica Sánchez), Gina (Yany Prado) en Wendy (Lali Espósito) als prostituée in een dure seksclub werken. Hun baas is Romeo (Asier Etxeandía) en dat is een enorme rotzak. Hij houdt alle dames gevangen, pakt hun zuurverdiende geld af en laat ze non-stop werken. Het is dan ook geen wonder dat de dames er op een dag genoeg van hebben en Romeo met een gebroken schedel eindigt. 

Wraak van de onderknuppels

De pittige Coral, Gina en Wendy besluiten niet te wachten op de wraak van de onderknuppels van Romeo en smeren hem, op weg naar de vrijheid die ze zo lang moesten missen. Maar ze worden al snel de hielen gezeten door Romeo's rechterhanden Moisés (Miguel Ángel Silvestre) en Christian (Enric Auquer).

Tarantino

Wat volgt zijn spannende achtervolgingen en tussendoor komen we via flashbacks te weten hoe Coral, Gina en Wendy in het oudste beroep van de wereld terecht zijn gekomen. Het geweld in de serie is expliciet net zoals het woordgebruik, dus de vergelijking met Quentin Tarantino is snel gemaakt. En dat is natuurlijk een compliment. Voeg daar de aanstekelijke muziek aan toe en een goeie dosis humor en het plaatje is compleet. 

Zin in meer Sky Rojo

Ik mocht tot nu toe alleen de eerste vier afleveringen zien maar dat was genoeg om heel veel zin te hebben in de volgende vier. De afleveringen duren slechts 25 minuten per stuk en dat maakt Sky Rojo nog meer tot een heerlijke, snelle, opwindende serie. Precies wat we nu nodig hebben om ons saaie leven op te fleuren. En om blij te zijn dat we geen prostituée zijn op Tenerife. Dat ook. 

Lees ook: Inmiddels is duidelijk wanneer Seizoen 2 van Sky Rojo te zien is op Netflix

Conclusie

- Mensen met een zwakke maag kunnen beter niet kijken
+ Je verveelt je geen moment
+ Veel leuker dan La Casa de Papel

Score 

Guidinc.: 4 van de 5 sterren