Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: waarom je moet kijken naar Schmigadoon! op Apple TV+

Recensie | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Schmigadoon! is een comedyserie waarin iedereen om de haverklap uitbarst in zang en dans. Een feest voor hoofdpersonage Melissa; een straf voor haar vriend Josh, een musicalhater met bindingangst.

Verhaal

Op zoek naar een oplossing voor hun relatieproblemen gaan Josh (Keegan-Michael Key) en Melissa (Cecily Strong) op een wandeltocht. Deze brengt hen in het plaatsje Schmigadoon, waar iedereen in een ouderwetse musical leeft. Een dwerg vertelt Josh en Melissa dat ze het plaatsje pas kunnen vertalen als ze de ware liefde hebben gevonden.

Conclusie

Schmigadoon! is een serie voor musicalliefhebbers én musicalhaters. Josh laat zijn afkeer van de musical namelijk onophoudelijk merken, en dat is even komisch als herkenbaar. Iedereen kent namelijk wel zo'n galbak - of is er zelf een. En natuurlijk is Schmigadoon! ook een grote demonstratie van hoe absurd het musicalgenre eigenlijk is. Heerlijke, hilarische liedjes doen de rest.

Opmerkelijk

We moesten even goed kijken, maar de belachelijke dwerg in aflevering 1 wordt gespeeld door Martin Short. De komiek is een veteraan van Saturday Night Live en was een van de Three Amigos.

Score

4 van de vijf sterren

Checken of skippen?

Checken