Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo-Review: Harde actiefilm SAS: Rise of the Black Swan op Netflix

Recensie | 11 maanden geleden | Jeroen de Goeij

©
Foto: Sky Cinema
©
Foto: Sky Cinema

Terroristen die een trein kapen, maar niet rekenen op een vechtjas aan boord. Klinkt niet echt origineel, maar maakt dat SAS: Rise of the Black Swan ook slecht?

Plot

Wanneer totaal ontspoorde huurlingen de ‘Eurostream’-trein onder Het Kanaal kapen, weten ze niet dat hun grote tegenstander ook aan boord is. Wat een toeval. Vechtjas Tom Buckingham en zijn vriendin waren nét op weg naar romantisch Parijs. Nu gaat het er heet aan toe in de Kanaaltunnel.

 

Opmerkelijk

Gebaseerd op een boek van Andy McNab, een bekende en meermaals onderscheiden Britse militair die zijn fictieve boeken door ghostwriters laat maken. SAS: Rise of the Black Swan (ook bekend als SAS: Red Notice) is een poging om een filmserie te starten.

Conclusie

Actiefans hebben het zwaar te verduren: het is Netflix weer gelukt een flop aan te kopen. In dit genre is een ridicuul verhaal normaal geen probleem, ondermaatse actiescènes zijn dat wel.

Komt nog bij dat zo’n beetje iedere acteur de plank misslaat, terwijl er toch wat redelijk bekende namen te zien zijn. Vaak lijkt het alsof ze in een ander filmgenre zitten en zelf ook geen idee hebben waar het allemaal heen moet. 

Rating

2 van de 5 sterren

Checken of skippen?

Om in actietermen te blijven: een blindganger. Skippen dus.