Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de romcom Your Place or Mine met Ashton Kutcher en Reese Witherspoone

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Een romcom op z'n tijd is nooit weg, zeker niet rond Valentijnsdag en zeker niet met Ashton Kutcher en Reese Witherspoon in de hoofdrol. Zou je denken. 

Het Verhaal

Peter (Ashton Kutcher) en Debbie (Reese Witherspoon) hadden een keer seks in 2003 en werden daarna boezemvrienden. Hij wilde het gaan maken als schrijver van romans terwijl zij bij een uitgeverij wilde werken. Dat is niet helemaal gelukt. Debbie is nu een alleenstaande, overbezorgde en gestresste moeder in Los Angeles en Peter is een flierefluitende succesvolle playboy in New York. Wanneer Debbie een weekje naar New York moet voor een opleiding biedt Jack aan om in haar huis te gaan wonen en voor haar puberende zoon te zorgen. In haar tijd in New York ontdekt Debbie allerlei nieuwe dingen over Jack en Jack realiseert zich intussen dat hij misschien toch iets anders met zijn leven moet doen. 

Conclusie 

Reese Witherspoon was lang niet te zien in films en dan zou je verwachten dat ze een beter exemplaar zou uitzoeken om haar comeback mee te maken. Your Place or Mine is een dertien in een dozijn-film, vlak en wat betreft chemie loopt het ook niet over tussen de twee hoofdpersonages. Dat Debbie en Peter elkaar praktisch de hele film niet in levende lijve zien, kan daar iets mee te maken hebben. 

Wat het nog frustrerender maakt is dat Debbie in New York een leuke man tegen het lijf loopt die perfect is voor haar. Waarom neemt ze geen verkering met hem?, vraagt je je als kijker af. Maar romcoms zitten zelden verrassend in elkaar en dat geldt helaas ook voor deze. En als er nou nog wat te lachen viel, was het allemaal nog tot daar aan toe. Maar ook op dat gebied wil het niet echt lukken. Met als dieptepunt het idiote personage van Steve Zahn als tuinman. 

Nu klinkt deze conclusie alsof Your Place or Mine een vreselijke bezoeking is, maar dat is ook weer niet helemaal het geval. Je kijkt 'm gemakkelijk weg op een avondje waarop je niets beters te doen hebt. Maar zodra de aftiteling loopt ben je 'm poef... alweer vergeten. 

Your Place or Mine

Romantische komedie | film | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie