Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: De documentaire Robbie Williams op Netflix is goed maar had beter kunnen zijn

Recensie | 27 dagen geleden | Irma Tomas

Vier uur lang vertelt Robbie Williams in de gelijknamige documentaire over zijn carrière. Over de vele hoogte- en net zo talrijke dieptepunten. De kijkervaring is ongeveer net zo grillig.

Het Verhaal
Robbie Williams begon als zestienjarig broekie in de boyband Take That en werd wereldberoemd. Nadat ie uit de band werd gegooid begon hij aan een solocarrière die nog succesvoller werd. Intussen worstelde de showman met drank- en drugsverslavingen en met depressies en angstaanvallen. En dat vertelt ie allemaal vanuit bed, in zijn onderbroek, kijkend naar dertig jaar archiefbeelden van zichzelf. 

Conclusie
Robbie Williams is een sympathieke en grappige gast die fantastische liedjes heeft gemaakt maar tegelijkertijd ongelooflijk worstelt met zichzelf. De Brits is eerlijk over al zijn tekortkomingen en twijfels, maar vier uur lang Robbie Williams over zichzelf horen praten wordt na een poosje wel heel veel. Waarom interviewde regisseur Joe Pearlman niet nog wat andere mensen over zijn hoofdpersoon? Guy Chambers bijvoorbeeld, de man met wie Williams zoveel van zijn hits maakte, een ander lid van Take That of moeder of vader Williams. Dat had de documentaire veel rijker gemaakt. Tegelijkertijd is dit een openhartige, soms rauwe documentaire over een brutaaltje uit Noord-Engeland dat een van de grootste popsterren ter wereld werd en na jaren worstelen eindelijk boven kwam.

Oordeel

3 van de 5 sterren