Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of Skippen: Zweedse Netflix-serie Young Royals

Recensie | 2 jaren geleden | Moniek de Boer

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Young Royals gaat over het leven van een jonge Zweedse prins die op zoek is naar zichzelf. Als een echte puber maakt hij zich vooral druk om feesten, drank, drugs en de liefde.

Prins Wilhelm (Edvin Ryding) wil niet deugen en misdraagt zich in het uitgaansleven. Hij wordt ladderzat en deelt een kopstootje uit. Iets dat vanzelfsprekend niet zo goed valt bij zijn ouders en de rest van het land.

Internaat

Om manieren te leren wordt hij naar het prestigieuze internaat Hillerska gestuurd waarop allemaal stinkend rijke tieners zitten. Daar heeft Wilhelm in eerste instantie helemaal geen trek in, maar na een tijdje vindt hij zijn draai en kan hij over zijn toekomst nadenken. Aan het neerzetten van dit op het eerste oog niet zo spannende scenario worden 3 van de 6 afleveringen besteed. Het duurt lang voor we aan de royal-juiciness toekomen.

Liefde

Het wordt interessant wanneer Wilhelm verliefd wordt. Op een jongen, en dat is weinig gebruikelijk in koninklijke kringen. In de tijd van smartphones blijft deze beginnende relatie niet lang geheim voor het volk. Het liefdesverhaal tussen de twee jonge jongens Wilhelm en Simon is mooi en oprecht neergezet, zonder in clichés te vervallen van grote gebaren of discriminatie.

Koninklijke plicht

Hoewel de serie maar 6 afleveringen telt, heb je aan het einde van het verhaal het gevoel dat je met alle personages écht kennis hebt gemaakt. Je voelt aan de serie dat dit pas een begin is van een langer verhaal. Zullen we gaan zien welke keuzes Wilhelm zal maken nu hij niet alleen prins is, maar ook troonopvolger?

Lees ook: Alles over Young Royals: komt er een tweede seizoen?

Conclusie

- Langzame opbouw

- Voorspelbaar scenario

+ Mooi liefdesverhaal
+ Sympathieke personages

Score

IMDb: 8,1

Rotten tomatoes: 99% (audience review)

Guidinc.: 3 van de 5 sterren

Checken of Skippen?

Checken