Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de goed gemaakte spionagethriller The Night Agent op Netflix

Recensie | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

The Night Agent is zo'n serie die is volgestouwd met plottwists. Dat kan vervelend zijn, maar in het geval van deze reeks werkt het bijzonder lekker.

Het verhaal

Peter Sutherland (Gabriel Basso) is een onbeduidende FBI-agent die een bijzonder saai baantje heeft. Hij zit de hele dag in een kelder van het Witte Huis bij een telefoon voor spionnen in nood. Alleen rinkelt die telefoon nooit. Tot ie dat op een dag wel doet. Het is de doodsbange Rose Larkin (Luciane Buchanan). Ze is geen spion maar een gewone burger die wier oom en tante zijn vermoord.

Het leidt er uiteindelijk toe dat Peter en Rose een complot ontdekken dat helemaal tot het Witte Huis reikt en waardoor ze samen op de vlucht moeten voor een stel huurmoordenaars moeten. Ze hebben geen idee meer wie ze kunnen vertrouwen.  

Conclusie 

De afgelopen maanden verschenen verschillende spionageseries op Netflix die behoorlijk wat van elkaar weg hebben zoals Treason en The Recruit. De nieuwe onderhoudende serie The Night Agent past naadloos in dat rijtje. Origineel is het dus allemaal niet, maar wel goed gemaakt.

De reeks zit bomvol actie en er wordt prima geacteerd. Af en toe werd het zo ingewikkeld dat ondergetekende het plot af ten toe dreigde kwijt te raken, maar gelukkig nam een van de hoofdpersonen precies op dat moment de moeite om de hele boel nog eens in sneltreinvaart uit te leggen. Ideaal! 

Score

3 van de 5 sterren

The Night Agent

Actie | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie