Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo-Review: seizoen 2 van Netflix-serie Quién Mató a Sara?

Recensie | 6 maanden geleden | Maartje de Bruijn

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Lang hebben we gelukkig niet hoeven wachten op het tweede seizoen van de Mexicaanse misdaadserie Quién Mató a Sara? (in het Engels Who Killed Sara?). Slechts twee maanden na de release van het eerste seizoen, kunnen we zien wie Sara écht vermoord heeft. Ik hoor je denken: maar dat wisten we toch al? Niks is minder waar.

Lees ook: 7 series op Netflix die lijken op Quién mató a Sara?


Verhaal: Quién Mató a Sara? gaat over Alex Guzman. Hij zat achttien jaar vast voor de moord op zijn zusje Sara. Maar Alex is onschuldig! En dus gaat Alex na zijn vrijlating op zoek naar de echte moordenaar. Hij verdenkt de familie Lazcano en heeft zijn onderzoek tijdens zijn gevangenschap tot in de puntjes voorbereid. De serie is een aaneenschakeling van plotwendingen en voldoet aan alle facetten van een goede soap.


Met: Manolo Cardona, Ginés García Millán (ook bekend van White Lines) en Ximena Lamadrid

Opmerkelijk: Je denkt alle hoofdpersonen te kennen na het eerste seizoen, maar niets is wat het lijkt. Iedereen heeft zo zijn of haar drama en verleden waarvan zij allen hoopten dat het nooit aan het licht was gekomen.

Conclusie: Het grootste verschil met het eerste seizoen zijn de tijdsprongen die worden gemaakt. Doordat het verhaal niet chronologisch wordt verteld, moet je je hoofd er echt wel bij houden. Ook hebben de makers ervoor gekozen om met enige regelmaat een situatie nogmaals te laten zien, soms letterlijk en soms uit een andere hoek. Dit geeft soms het gevoel dat het verhaal wat traag gaat. En tóch blijf je doorkijken, want je wilt weten welke bizarre wending er nu weer aankomt. Het is dan ook goed nieuws dat het derde seizoen al aangekondigd is.

Rating: 3 van de 5 sterren

Checken of skippen? Checken