Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Moedermaffia! op Videoland is ronduit saai

Recensie | 1 maand geleden | Janine van Rooden

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

De trailer van de comedyserie Moedermaffia! op Videoland beloofde lachen, gieren en brullen, maar dat valt flink tegen.

Het verhaal

Daniëlle (Loes Haverkort) - we mogen haar Daan noemen - is in de ogen van anderen een slechte moeder. Ze heeft geen idee wat een goede opvoeding inhoudt, bivakkeert bij haar moeder op de bank en heeft het drukker met haar cupcake-bakkerij dan met haar eigen kinderen.

Monique (Eva Laurenssen) - de nieuwe vriendin van haar ex-man Jorrit (Benja Bruijning) - probeert Daans dochter helemaal in te palmen. Daarin gaat ze zo ver dat Daan het niet meer trekt en 'Momo' vol op haar gezicht timmert. Ze moet hierdoor verplicht naar de ouderschapscursus 'gentle parenting' van de zweverige Patty (Tina de Bruin), want anders worden haar kinderen uit huis geplaatst.

Conclusie

Vanaf het begin van de serie weten we al dat er geen verandering in het gedrag van Daan gaat komen, ze blijft de ontaarde moeder. Dat maakt je als kijker dan ook niet nieuwsgierig naar wat er nog komen gaat. Verder hangt het verhaal aan elkaar van niet grappige clichés. De 'cliffhanger' is er eentje die je allang aan ziet komen en waarvan je totaal niet nieuwsgierig wordt naar een volgend seizoen, want het verhaal blijft toch hetzelfde.

Is er dan íets positiefs te benoemen aan de serie? Ja hoor. De zes afleveringen duren per keer maar 20 minuten, dus het kijkt lekker snel weg. En we hebben toch een paar keer geglimlacht om de rol van Tina de Bruin, want eerlijk is eerlijk: die past haar goed.

Score

2 van de 5 sterren.