Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de politieserie Schlafende Hunde op Netflix

Recensie | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het is alweer een tijdje geleden dat Duitse krimi's massaal de Nederlandse televisie bevolkten, toch hebben de Duitsers nog steeds een naam hoog te houden als het om politieseries gaat. Is de serie Schlafende Hunde goed genoeg om zich in het rijtje van Derrick en Tatort te nestelen?

Het verhaal

Mike Atlas was ooit een gerespecteerd politiecommissaris die met zijn team de straten van Berlijn schoonveegde van bende-gespuis. Na een traumatische ervaring - die hij zich vanwege geheugenverlies niet kan herinneren - leeft hij sinds bijna een jaar op straat, zijn vrouw en dochter in verwarring achterlatend.

Wanneer een man, die door zijn toedoen in de gevangenis zit, zelfmoord pleegt, gaat Atlas twijfelen aan diens schuld en wil hij de moordzaak heropenen waarvoor die man was veroordeeld. De nieuwe assistent openbaar aanklager Jules Andergast krijgt precies hetzelfde idee. En dus gaan ze samenwerken. En daarmee gaat er een beerput open. 

Conclusie

Tja, wat zullen we zeggen van Schlafende Hunde. Het is een aardige serie die je best kunt kijken wanneer je niet zoveel om handen hebt. Maar erg blij werd deze recensent er niet van. De serie heeft veel te veel personages wat het verhaal onnodig ingewikkeld maakt. Hoofdpersonage Mike Atlas is ronduit saai waardoor het je als kijker niet bijster interesseert wat er met hem gebeurt.

En er zit een plottwist in die de schrijvers beter achterwege hadden kunnen laten. Hoogtepunt van de serie is actrice Luise von Finckh die haar personage Jules Andergast wel tot leven weet te wekken. 

Sterren

2 van de 5 sterren

Schlafende Hunde

Misdaad | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie