Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: De Franse serie Vortex op Netflix is behoorlijk intrigerend

Recensie | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In Frankrijk gooide de zesdelige serie Vortex hoge ogen, vandaar dat Netflix brood zag in een wereldwijde release. Deed de streamingdienst daar verstandig aan?

Het Verhaal

Vortex speelt zich af in 2025 wanneer de technieken om misdadigers op te sporen een eindje verder zijn dan nu. Zo kan de politie via virtual reality een plaats delict perfect reconstrueren. Terwijl rechercheur Ludovic Béguin (Tomer Sisley) daarmee bezig is, kan hij door een hapering in de tijd ineens communiceren met zijn oude liefde Mélanie, slechts een paar dagen voor haar dood in 1998. Natuurlijk wil Ludovic alles op alles zetten om haar dood te voorkomen en Melanie heeft hetzelfde plan. Maar Ludo heeft inmiddels wel een nieuwe vrouw en een zoon en het gevaar bestaat dat hij die kwijtraakt wanneer hij en Mélanie gaan rommelen met het verleden. 

Conclusie

Vortex is tegelijkertijd een misdaadserie omdat Ludo de moord op Mélanie en een aantal andere vrouwen moet oplossen én een relationeel drama. Dat blijkt prima samen te gaan. De serie is een echte whodunnit die tot het einde geheim houdt wie de moordenaar is. Dat dat hier en daar leidt tot wat ongeloofwaardige plottwists nemen we op de koop toe. Het relationele gedeelte is misschien nog wel interessanter. Blijft Mélanie leven of niet? En hoe weet de serie hier een bevredigend einde aan te breien? Geloof ons, dat lukt. En dan zijn de twee hoofdrolspelers, Tomer Sisley en Camille Claris  ook nog eens prettig om naar te kijken. 

Score 

4 van de 5 sterren

Vortex

Misdaad | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie