Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo-Review: actiefilm Ava op Amazon Prime Video

Recensie | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Prime Video
©
Foto: Prime Video

De film Ava met Jessica Chastain als moordmachine had eigenlijk een blockbuster in de bioscoop moeten zijn. Nu staat ie gewoon op Prime Video.

Verhaal: Ava was ooit een veelbelovende studente, maar na een moeilijke periode met een drugsverslaving, ging ze het leger in en werd ze gerekruteerd door een schimmige organisatie waarvoor ze nu aan de lopende band mensen (die het hopelijk verdienen) een kopje kleiner maakt. Na een mislukte operatie in Saoedi-Arabië gaat ze naar huis in Boston om op adem te komen, maar daar blijkt dat de organisatie het nu op haar voorzien heeft. 

Met: Jessica Chastain, John Malkovich, Colin Farrell, Geena Davis, Joan Chen e.a. 

Opmerkelijk: Jessica Chastain is de zoveelste in een rij van vrouwelijke huurmoordenaars in films. En net als bijvoorbeeld Charlize Theron en Margot Robbie, doet Jessica haar werk vaak in mooie jurken en hoge hakken. Nu kennen wij persoonlijk niet veel huurmoordenaars maar we kunnen ons gemakkelijker kleding voorstellen. 

Conclusie: Ava is een doorsnee-actiefilm met hele goeie acteurs. Het is een genoegen om Colin Farrel met John Malkovich over de grond te zien rollen. De film ziet er ook nog eens stijlvol uit en zit vol goeie vechtscènes, maar wat er uiteindelijk van blijft hangen? Niet veel. 

Score: 2 van de 5 sterren

Checken of Skippen: Skippen