Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de sportdocumentaire Untold: Crime and Penalties op Netflix

Recensie | 11 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Untold op Netflix is een serie van vijf sportdocumentaires waarin bijzondere verhalen worden verteld. De leukste is vast en zeker Untold: Crime and Penalties.

Verhaal

De steenrijke Jimmy Galante, een van de meest gerespecteerde inwoners van het plaatsje Danbury in Connecticut koopt een tweede divisie ijshockeyteam voor zijn zoon AJ, die op dat moment nog maar 17 jaar is. AJ besluit om de grootste slopers en vechtersbazen onder de ijshockeyers in te lijven en noemt het team de Danbury Trashers. Intussen onderzoekt de FBI de banden van Jimmy met de beruchte maffiafamilie Genovese. 

Conclusie

Jimmy, AJ, de ijshockeyers en de FBI vertellen wat er allemaal gebeurde in 2004 en dat is nogal wat. Je valt van de ene verbazing in de andere. Een heerlijk sportdocumentaire. 

Opmerkelijk

Er gaan geruchten dat de serie The Sopranos is gebaseerd op de familie Galante. Overtuigend bewijs daarvoor is dat Jimmy een foto op zijn kantoor heeft hangen van de serie met daarop de tekst: 'to the real Sopranos', ondertekend door James Gandolfini. En ja, Jimmy Galante zat net zoals Tony Soprano ook in de afvalverwerking. 

Score

4 van de 5 sterren

Checken of Skippen

Checken