Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: Crypto Boy is een best leuke Nederlandse Netflix-film

Recensie | 1 maand geleden | Irma Tomas

Nederland heeft geen best track record als het om Netflix-films gaat. Crypto Boy maakt dat een beetje goed.

Het Verhaal
Amir werkt voor het noodlijdende restaurant van zijn vader in Amsterdam-Oost. Wanneer een buitenlands vastgoedbedrijf de huur verdubbelt, worden de zaken heel erg penibel en besluit Amir op eigen houtje groot geld te gaan verdienen bij een gladde ondernemer in cryptogeld. Maar dat leidt alleen maar tot meer conflicten met zijn vader. 

Oordeel
Just Say Yes, Oei, Ik Groei, The Takeover, Happy Ending, het gros van de Nederlandse films die Netflix tot nu toe maakte, was van een gênant niveau. Dat harde oordeel geldt zeker niet voor Crypto Boy. De film over burritobezorger Amir die valt voor de verleiding van het grote geld, is mede dankzij hoofdrolspeler Shahine El-Hamus best te pruimen. En ook de rest van de acteurs onder wie Minne Koole, Raymond Thiry en Shahine El-Hamus als teleurgestelde vader zijn leuk.

Het levert al met al een lieve film op met chemie tussen de hoofdrolspelers, want die zijn in het echte leven ook vader en zoon. Het verhaal is actueel en niet slecht, maar maakt net te weinig los. Toch bleef deze recensent, na alle Nederlandse Netflix-teleurstellingen uit het verleden, op het eind tevreden achter.